Голова Вільховецької громади Михайло Цірик відвідав німецько-українську конференцію муніципальних партнерств у Лейпцигу. 

  • 90

Фото без описуМіжмуніципальні партнерства є важливим інструментом співпраці між різними муніципалітетами. Це дозволяє обмінюватися досвідом, ідеями та ресурсами для спільного розвитку. Конференція, яка відбулася  в Лейпцигу (Німеччина) з 13 по 15 листопада  створила унікальну можливість побачити приклади успішних українсько-німецьких муніципальних партнерств, а також можливість утворити нові партнерства між громадами, чим скористалася і Вільховецька громада.

Фото без описуФото без опису

Нагадаю, що напередодні конференції Михайло Цірик - голова Вільховецької громади та мер міста Еттенхайм - Бруно Мец уклали договір про співпрацю. Співпраця європейських країн з українськими, зараз, як ніколи, на часі. Адже Україна переживає нелегкі часи російського терору, коли повністю знівечуюється цінність людського життя, європа стає на захист гуманності, свободи і демократії. 

Фото без опису

Саме тому конференцію у Лейпцигу розпочали зі спогадів про тих, хто поклав своє життя за свободу України та за мир і свободу Європи. Німецькі партнери наголосили, що мирна політика - це основна їхня місія:

“Ми сподіваємося, що Україна займе своє місце, як гідна держава Європи. Наша допомога - це не тільки оборона для України, а збереження Європейських цінностей. Ми маємо розробити для України свій план Маршалла, щоб відновити Україну” - зазначили організатори заходу. 

 

Фото без опису

Саме місто Лейпциг вже тривалий час є партнером міста Київ. А за часів війни півмільйонний Лейпциг прийняв понад 12 тисяч біженців з України. Мер Лейпциха  Буркгарт Юнг закликав українців  відверто говорити про свої потреби:

“Ми не можемо звикати до війни. Ми повинні зберігати наші цінності. Ми боїмося що ще прийдеться ще помирати. Ми не очікували, що Україна дасть такий опір Росії, тому глибока повага”.

 

 

Фото без опису

Натомість, Віталій Кличко - мер Києва висловив подяку за підтримку з боку Німеччини: прихисток наших переселенців і системи безпеки:

«Дуже важливо знати, що це не спецоперація Росії, не війна, а терор! Страшно їхати повз будинки, повз вікна і знати, що колись там жила сім‘я, тепер її немає… План Маршалла для України - це дуже важливо для відбудови, але крім того нам потрібно провести ще багато  реформ, щоб змінити Україну». 

 

За 2023 рік між Німеччиною та Україною створено 180 партнерств. В числі яких знаходиться і вільховецька громада. Для нашої громади Конференція в Лейпцигу відіграла важливу роль у стимулюванні співпраці та обміну досвідом. Це була якісна платформа для обговорень актуальних питань та пошуку спільних рішень. Для нас це можливість знайти нових партнерів та розширити свою мережу контактів для подальшої міжнародної співпраці та розвитку Вільховецької громади.

Фото без опису