Розвиток міжнародних стосунків: Вільхівці (Україна) та Еттенхайм (Німеччина) об’єднують зусилля для співпраці муніципалітетів

  • 182

Фото без описуВчора, 12 листопада, делегація Вільховецької громади відвідала місто Еттенхайм (Німеччина): Мер громади Вільхівці Михайло Цірик, разом з дружиною Вірою Цірик та відповідальною за міжнародну співпрацю Емілією Кричфалушій. 
Михайло Цірик та мер міста Еттенхайм Бруно Мец обговорили напрямки співпраці. Разом відвідали важливі інфраструктурні об‘єкти: будівництво, реабілітаційного центру, школу, адмін будівлю, вистаку картин української художниці, яка через війну переїхала до Німеччини, пам‘ятки культури та архітектури, крафтове виробництво вина та дізналися про функціонування індустріального парку.  


Після огляду міста Еттенгайм двоє мерів у присутності керівників депутатських груп місцевої ради та міського радника Крістіана Гердіка підписали декларацію про наміри співпраці. Також оглянули пожежну машину, яку придбало місто Еттенхайм і найближчими тижнями привезе в Україну.
Бруно Мец разом зі своїм колективом висловив свою готовність допомагати Вільховецькій громаді у подоланні наслідків війни. Муніципалітет Еттенхайм вже прийнав у себе біля 200 українців і продовжують допомагати інтегруватися нашим громадянам у Німеччині. 


Михайло Цірик зазначив, що розбудова міжнародних відносин на рівні муніципалітетів - це привентивні дії щодо попередження непорозуміння і конфліктів між народами в майбутньому. Тому дружба і спільні проєкти з Німецьким містом Еттенхайм це сміливий крок на підтримку України, яка зараз стала щитом Європи від Росії. 


В планах, реалізувати ще багато спільних проєктів у різних сферах: це і створення реабілітаційного центра і культурно-освітні обміни, проведення спільних спортивних заходів та наразі питанням номер 1 є створення критичної інфраструктури - а це наразі будівництво пожежної частини у Вільхівцях.  

Цей захоплюючий етап у співпраці відкриває нові можливості для обміну досвідом та підтримки міжнародної співпраці, спрямованої на покращення якості життя громад обох країн.