Запрацював Національний портал з імунізації

  • 60

Національний портал з імунізації стартував свою роботу для того, аби надавати  актуальну та доказову інформацію про імунопрофілактику, аби українці менше хворіли й довше жили. 

Національний портал імунізаціїФото без опису

Національний портал з імунізації vaccine.org.ua символічно запущено в роботу напередодні Європейського тижня імунізації 2023. 

Фото без описуЦей портал розроблено за ініціативи Голови Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики – Федора Лапія, за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та ДУ «Центр громадського здоров’я» МОЗ України. Національний портал з імунізації покликаний стати національним джерелом інформації про імунізацію дітей й дорослих для медичних працівників та пацієнтів, за прикладом подібних порталів в США та країнах Євроспільноти. Разом з тим, портал розширює можливості спілкування щодо безпеки, ефективності та використання вакцин у широкій спільноті пацієнтів, батьків, медичних державних установ у сфері охорони здоров’я. 

Національний портал з імунізації є важливим інструментом для виконання Національної стратегії з імунізації та забезпечення доступу до надійної та достовірної інформації про вакцинацію та вакцинокеровані інфекційні хвороби для всіх громадян України та медичних працівників. Забезпечення доступності та прозорості інформації про вакцини та імунізацію для усіх громад є спільним завданням органів державної та місцевої влади, а також закладів сфери охорони здоров'я України.