У Вільховецькому ліцеї відбулася традиційна виставка «Великодня писанка»

  • 56

Фото без описуВеликдень – це одне з найбільших свят у році для всіх православних християн.  Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, збагачуватися духовно, допомагати ближньому, дарувати надію і підтримувати віру в серцях на щасливе і радісне майбутнє.

Тому, вже традиційно напередодні свята, у фойє Вільховецького ліцею за ініціативою вчительки образотворчого мистецтва Світлани Дьордяй організовано виставку української писанки «Великодня писанка». Учні закладу підготували велике розмаїття писанок в різних техніках: великодні писанки, дряпанки, мотанки, крапинки, мальованки, крашанки, а також великодні композиції з витинанок, робіт з бісеру.

У народі кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки». І справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії та уяви. Кожна писанка — це окремий малесенький світ. Тут і небо із зорями, й вода з рибами, і дерево життя з оленями й птахами, засіяне поле і триверхіцеркви — усе це вималювано в певному порядку для того, щоб підтримувати лад та рівновагу в нашому великому світі.

Виставка вражає своєю неповторністю, колоритністюта якісним рівнем виконання представлених робіт.

 

Нехай це величне свято, життєдайний Великдень, наповнить наші серця світлими почуттями надії і любові, дарує щастя, примножить добробут наших родин, додасть усім сили. Доброго здоров’я,  благополуччя і достатку  Вам і вашим сім’ям.