Активісти с.Добрянське на чолі зі старостою Іваном Решетарем активно працюють задля розвитку свого старостинського округу разом з ULEAD з Європою в Закарпатській області

  • 453

Підвищення ефективності діяльності старости: взаємодія з мешканцями та активізація грантової роботи

Фото без опису

????Розпочинаємо 2022 рік з теми проєктного менеджменту. Команда ULEAD з Європою в Закарпатській області організувала онлайн-консультацію для представників Добрянського старостинського округу Вільховецької громади. Обговорювалося важливе питання активізації грантової роботи.

???? «Наша команда працює з територіальними громадами в різних напрямках, включаючи роботу з старостами. Сьогоднішня наша зустріч присвячена проєктному менеджменту та темі залучення грантів для розвитку старостинського округу», – зазначив Микола Сюсюко, керівник регіонального офісу ULEAD з Європою / ULEAD with Europe в Закарпатській області.

?? У Добрянському старостинському окрузі Вільховецької громади активно працює ініціативна група, в яку входить староста округу та громадські активісти. Тому обговорювалася можливість створення громадської організації, яка в подальшому могла б подавати проєктні заявки на низку грантів.

???? Микола Сюсько презентував присутнім основні ресурси, на яких розміщуються актуальні грантові можливості. Експерт наголосив на важливості моніторингу таких можливостей, включаючи підтримку від держави.

???? Представники Добрянського старостинського округу мають намір у подальшому створити громадську організацію. Всю необхідну юридичну допомогу готова надати команда ULEAD з Європою в Закарпатській області.

????«Дуже позитивно, коли в громаді є такі активні старости, які не тільки видають довідки, але й активно долучаються до розвитку старостинського округу та громади в цілому. Залучення зовнішнього фінансування для розвитку округу, активізація мешканців та пошук нових можливостей – це важливі передумови розвитку громади і дуже важливо, що старости також долучаються до покращення громади у цьому напрямку», – резюмував Mykola Siusko.

Вільховецька громада