«Поїздка до УжНУ», - відгук учениці Вільховецької школи І-ІІІ ст.

  • 1214

Фото без опису

Сьогодні ми з дев’ятими, десятими та одинадцятими класами їдемо в Ужгород. Наш пункт призначення Ужгородський національний університет. 

В наших планах:

• відвідати різні факультети;

• дізнатися нове про професії;

• зрозуміти що чекає нас після закінчення школи;

• провести весело та корисно наш час

 

Учні в очікуванні, і вже уявляють як будуть вивчати свою професію в університеті. Всім цікаво що на них чекає. Звісно УжНУ це не Хогвардс як у всім відомій книзі «Гаррі Поттер» про хлопчика чаклуна, але щось спільне є і це, насправді, неймовірно цікаве місце, в якому навчаються 15 000 студентів. Цей навчальний заклад був заснований 18 жовтня у 1945 році, тож на сьогодні йому 76 р.

Першим ми відвідали факультет юридичної справи. Деканат та викладачі розповіли нам наскільки важливо бути юридично грамотним. Вміти правильно заповнювати документи, вести особову справу, бути уважним при підписанні різних документів та уникати фінансових шахрайств. Також, ми дізналися про існування юриличної клініки. Нічого спільного з лікарнею вона не має. Люди, які працюють в юридичній клініці допомагають малозабезпеченим сім’ям та громадянам, права яких були порушені. Це цікава та важлива професія, яка вимагає чіткості і розуміння законів та ситуації.

Далі ми побували на факультеті біології. Це найдавніший факультет УжНУ. На цій території колись була єврейська школа винятково для хлопчиків. Теперішній біологічний факультет складається з п’ятьох кафедр. Нам розповіли плюси навчання на цьому факультеті, професії яка відкриваються перед нами після закінчення навчання. Студенти проводять досліди і вчаться опановувати цю науку. Зараз починають проводити більш серйозні досліди. Найцікавішою частиною біологічного фекультета звісно була лабораторія. Мікроскопи, білі стіни, колби та мензурки. Все  це дає відчуття важкості та серйозності цієї справи.

 

Коли ми побували в корпусі ентомологіі, нам на очі натрапили скульптури богомола та метелика, їх розмір був близько півтора метра, скульптури повторюють повну будову та деталізацію реальних тіл цих комах. Особливо мене здивував метелик, було відчуття ніби він візьме і оживе у нас на очах.

Потім ми прийшли на історичний факультет. Тут знаходиться маленький музей, в якому є артефакти різних епох, цікаві фото місць де колись сталися важливі історичні події. Ми дізналися  чим вигідно поступити на цей факультет. Що нас чекає, які активності ми будемо проводити, куди будемо подорожувати, як будемо проводити археологічні розкопки. Наскільки правильним рішенням є те, що ми закінчимо тут навчання й отримаємо диплом. Також, нам розповіли  про те, що навчання на будь якому факультеті дає нам можливість стабільно жити в майбутньому. Пояснили ціну знань і те, як важливо не втрачати шанс. Мидійшли висновку, що історія, як наука неймовірно цікава, а ще цікавіше вивчати її в УжНУ

Зараз відбулася найцікавіша частина нашої подорожі. Невеликий ознайомчу зустріч з нами провів проректор з науково-педагогічної роботи ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Ігор Король, який розповів нам більш детально про всі привілеї після закінчення навчання в УжНУ. Цікаві факти та чудові історії, які дали ще більше натхнення працювати та вчитися, щоб поступити до цього неймовірного навчального закладу. Ми дізналися про всі професії, які будуть нам доступні. Словами не передати ті емоції, які ми отримали після розмови з цією приємною та відкритою людиною. Він розповів нам багато захоплюючих цікавинок. Ми питали і відразу отримували відповідь. Особисто я визначилася з тим, ким я стану та за якою програмою я буду навчатися. Ми дізналися про те, чим можна займатися поза навчанням, які плюси отримаємо від воєнної кафедри. Також, ми побували в залі де відбувається церемонія посвячення в студенти, де видають дипломи при закінченні навчання. Це була корисна і неймовірно цікава година за сьогоднішній день.

Після цього ми поїхали до корпусу УжНУ - БАМ. Там нам розповіли про факультет суспільних наук. Про психологію, соціологію, математику, географію та міжнародні економічні відносини. Дізналися як цінують за кордоном наших студентів.

Отож, це був цікавий день, багато корисної інформації, приємних моментів та очікувань щодо навчання на цих чудових факультетах. Ми отримали багато спогадів, які ще не скоро забудемо. УжНУ незабутній навчальний заклад, який варто як мінімум відвідати і зрозуміти, що навчатися там це одне з найправильніших рішень які можуть бути прийняті вами.