Чисто там, де живуть свідомі громадяни! Вільхівчик прибрано! (ВІДЕО-НОВИНИ)

  • 1445

Фото без опису

Тут можна знайти все, від дрібних папірців, речей для гігієни до посуду та навіть взуття, ні це не супермаркет - це узбіччя вздовж  Вільхівчиківської дороги. Учні тутешньої школи разом зі своїми вчителями, місцевими депутатами та небайдужими жителями села взялися за прибирання узбіч, а місцева влада, в свою чергу, організувала вивіз сміття. 

 

Це самі критичні місця. Тепер поприбираємо, а потім штрафи будемо накладати, зробимо урни із зеленими мішками, щоб забирали, через кожні 500 м, може хоч так буде чистіше у нашому селі. Такі місця як тут: їде людина на машині, викидає із машини сміття. Від’їхали від дороги 200 м. викинули сміття і поїхали. 

                                                                                          Михайло Ферима - місцевий депутат

 

 Вони поїхали... залишивши за собою слід, який учням Вільхівчиківської школи добряче прийшлося відшкрябувати, аби повернути природі її справжній вигляд. 

Це Юрчик, учень 7-го класу, який прибирає не тільки узбіччя, але вирішив спуститися до струмка і звідти перекидав своїм товаришам скляні пляшки, яких каже хлопець, найбільше. Їх за 3 кілометри протяжності дороги назбирали 1300 кг.  Загалом сміття зібрали 234 великих мішків.

Діти йшли з задоволенням, хотіли поприбирати, щоб було чисте у нас довкілля.

                                                                 Ганна Толвай - вчителька української мови

 

Діти прибирають охоче, проте обурюються на тих, хто дозволяє собі легковажно викидати сміття. 

Ну чого тут кидати, якщо люди тут ходять збирають…

                                                                               учениця Вільхівчиківської школи І-ІІ ступенів

 

Більше того, фірма “Консалт” тут щотижня вивозить сміття, біля школи встановлені сміттєві контейнери для сортування скла і пластмаси, для біовідходів можна спорудити вдома компостну яму, а залізо накопичувати і здавати у приймальні пункти. Насправді все просто - головне бажання і свідомість кожного, - каже пан Михайло.

 

 

Я би просив, щоб люди ставилися відповідально до своїх вчинків, щоб не викидали сміття, бо чим далі води менше стає, літом води немає, беруть воду з цієї ж річки воду для худоби.

                                                                                                  Михайло Ферима - місцевий депутат

 

Ми господарі своєї землі, ми відповідаємо за неї, і те що ми даємо землі бумерангом повертається до нас. Недарма народна мудрість каже: "Не плюй у криницю, бо прийдеш по водицю".