Нові вбиральні здавалося б дрібниця, проте це необхідність, яка забезпечує нормальні умови перебування у школі. 

  • 713

 

Фото без опису

Школярки Вільхівчиківської школи показують нові зручності свого закладу освіти і для порівняння старі. У гірських населених пунктах: Раківській  та Вільхівчиківській школах І-ІІ ступенів побудували нові вбиральні з очисною системою Biotal, що зводить забруднення навколишнього середовища, від стічних вод, нанівець . 

 

 

В нас розпочалося це як добудова і реконструкція. У нас дуже скоро це зробили. Будівництво розпочалося у першому семестрі цього навчального року і вже на даний час все закінчилося і наші дітки мають змогу користуватися внутрішніми вбиральнями і не ходити, як було в нас дотепер, вбиральні були на вулиці, погода, дощ сніг, діти були змушені ходити у вбиральні на вулиці.

Мар’яна Мих Мацола - завідувачка філії Раківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів опорного закладу освіти Вільховецько-Лазівської школи І-ІІІ ступенів.  

 

- Подобаються вам нові вбиральні? 

-  Так, тут дуже тепло.

 

Відтепер у школах роздільні вбиральні для хлопчиків, дівчаток, окремо облаштована вбиральня для дітей з обмеженими можливостями та умивальна кімната.

 

 - Ми дуже раді, що у нас є нові туалети, дякуємо громаді.

 

 Раківська школа - це філія Вільховецько-Лазівської школи І-ІІІ ступенів. Тут навчається біля 140 дітей. Існує заклад освіти 57 років. За цей час тут провчилося 5 поколінь. Нові вбиральні здавалося б дрібниця, проте це необхідність, яка забезпечує нормальні умови перебування у школі. 

 

  • Ми спочатку думали, що за нас забули, а потім бац і все тут почало розвиватися.

 

І буде розвиватися, адже в таких школах виховуються маленькі патріоти, які в майбутньому розбудовуватимуть  нашу громаду.