Гамбургери та піца нової шкільної їдальні

  • 835

Фото без опису

Гамбургери та піца - відтепер у шкільному меню. У Вільховецькому опорному закладі освіти відновили ідальню та оснастили її сучасним обладнанням, яке автоматизувало роботу кухарів та  дозволяє їм готувати, випікати якісно і швидко.  Аби створити сучасні умови харчування дітей у школі, скооперувалися держава та місцева влада.

 

 

 

 

 На оновлення харчоблоку Вільховецької загальноосвітньої школи було спрямовано 430 тис. грн. із залишків освітньої субвенції. Ми з місцевого бюджету додали ще вдвічі  стільки ж, щоб зробити капітальний ремонт їдальні, аби нове обладнання розмістити у оновленому приміщенні.

                                                                              Михайло Цірик - голова Вільховецької громади

 

Масштабні ремонти тут не робилися ще з 1994-го - з часів відкриття школи, а про модернізацію обладнання годі й говорити. Реновації потребувало все: від заміни електричної проводки, водопроводу, освітлення до кухонного обладнання. І хоч в їдальні ще наводяться останні штрихи, директор школи радо показує пророблену роботу.

 

Почалося все з капітального ремонту, була встелена керамічна плитка, зроблена декоративна штукатурка на стінах та стелі, замінене освітлення та електропроводка, електрощит на новий, ремонт на стадії завершення.                                      

                         Михайло Дьордяй - директор ОЗО Вільховецька ЗОШ І-ІІІ ступенів 

 

 

А ці кадри не залишать байдужою жодну господиню, адже мікрохвильова піч, індукційна плита, яка за 2 хв. доводить страву до кипіння, хліборізка, ковбасорізка, професійний міксер для замісів тіста, холодильні і морозильні камери, парова і жарова піч, і це ще далеко не весь перелік шкільного кухонного обладнання. 

 

До цього в нас дуже були умови погані, але тепер, коли умови змінилися, вже набагато легше стало, нарізка хліба є, овочерізка є, духовка є, все випікаємо: піцу, гамбургери.

                                                                                                  Мар’яна Маринець - головний повар

Проте, скільки б не розказувати про зміни в їдальні, головними експертами залишаються школярі, які вже відчули технічні покращення в їстівному еквіваленті. 

 

Мені подобається манка, вона смачна і солодка

                                                   Марія Думнич - учениця 1-А класу

 

 

Тут дають бургери і піцу, але моя сама любима їжа - то гречка

                                                                                           Іван - учень 3-Б класу

 

Ну, що ж, смачного вам, наші маленькі поціновувачі шкільної кухні.