Морози, ожеледиця та мокрий сніг. Про погіршення погодних умов на території області та готовність до реагування

  • 218

Фото без опису

13 січня, голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков провів засідання оперативного штабу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференцзв’язку з керівниками райдержадміністрацій, міськвиконкомів, виконавчих органів ТГ, в якій взяв участь і голова Вільховецької громади Михайло Цірик.

Згідно повідомлення Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, у найближчий період, на території області прогнозується суттєве зниження температури, проте кількість опадів, не є катастрофічною, і не мала б створювати перешкоди життєдіяльності. Завтра, 14 січня, опадів прогнозується вдвічі менше. Більше опадів буде в гірській місцевості, на рівнинах  - спостерігатимуться помірні опади. 

Вже на вихідні чекаємо різке зниження температури до -20 - у високогір`ї  та -10-11 - на рівнинах. Після 20 січня очікується плюсова температура на рівнинах, проте в гірській частині залишатиметься мінусова температура. Це призведе до випадання мокрого снігу, внаслідок чого можливе ускладнення дорожнього руху, налипання мокрого снігу, падіння дерев, обрив ліній електропередач, знеструмлення населених пунктів.

Від початку зими в Закарпатській області з симптомами переохолодження за медичною допомогою звернулися 17 осіб, з яких 6 осіб мали летальні наслідки. 

На нараді наголошувалося, що наближається Свято Водохреща, 19 січня, коли віряни занурюються у воду, купаються в ополонці. Тому потрібно щоб на цих заходах була обов’язково присутня карета «швидкої» допомоги або ДСНС.

Анатолій Полосков наголосив на забезпеченні безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення та інших об'єктів економіки, своєчасного попередження можливих надзвичайних ситуацій та реагування на них в умовах ускладнення метеорологічної ситуації, забезпечення вжиття необхідних превентивних заходів.