Вільховецька громада - навчальний майданчик для новостворених громад

  • 932

 

Фото без опису

 

 

26 листопада у Вільховецькій адмінбудівлі відбулася зустріч представників новостворених територіальних громад тячівщини: Дубівська, Усть-Чорнянська, Углянська, Нересницька та Бедевлянська. 

 

 

 

Фото без опису

 

 

Керівник Офісу реформ, консультант з юридичних питань Закарпатського РВ АМУ - Олег Лукша розповів про особливості проведення перших сесійних засідань новообраних рад, реорганізації колишніх сільських рад, які увійшли до складу територіальних громад та затвердження старост.

 

 

 

Консультантка з бюджетних питань  Закарпатського РВ АМУ - Юлія Траньович розповіла про особливості виконання бюджетів до кінця бюджетного періоду та формування бюджетів територіальних громад на новий 2021 рік. Також, надала роз’яснення щодо створення фінансових відділів при громадах.

 

Фото без опису

 

 

На завершення, Михайло Цірик - голова Вільховецької громади, поділився п’ятирічним досвідом, як працювати громадою, про складнощі та безумовні переваги об’єднань. Від представників новостворених громад лунало багато питань, з метою зрозуміти, як наслідувати успішний приклад розвитку Вільховецької  громади.