Голова Закарпатської ОДА - Олексій Петров відвідав об’єкти будівництва Вільховецької громади (ВІДЕО)

  • 784

Фото без описуУ рамках робочої поїздки до Тячівського району, очільник Закарпатської області - Олексій Петров представив голову Тячівської РДА - Тімура Аверіна, відвідав стратегічні об’єкти району, серед яких не оминув і великі будівництва  Вільховецької громади: відкрив Вільхівчиківську амбулаторію, відвідав стадіон у с. Вільхівцях, який знаходиться на завершальній стадії будівництва та об’єкт, де розпочалася реконструкція Вільховецько-Лазівської школи, яка має статус опорної, та будівництво якої включено до державної програми “Спроможна школа для кращих результатів”. 

 

Михайло Цірик - голова Вільховецької ОТГ:

 Це опорний заклад, де навчається біля 580 дітей, наразі там йде добудова навчального корпусу, спортивного залу, коридору санвузлів, а також харчоблоку довжиною 31х 9м., що буде як і концертний зал - багатофункціональний. 

 

 До основного навчального корпусу будуть добудовані:

  • Навчальний корпус №2 для 350-ти дітей, бібліотека, майстерня і музей загальною площею - 892 м²

  • Корпус №3 - харчоблок  - площею - 249 м².

  • Корпус №4, який міститиме спортивну залу, роздягальні та вбиральні  загальною площею - 506 м².

  • Коридор площею - 284 м². 

  • Крім того буде побудована котельня площею 63 м².

Михайло Цірик - голова Вільховецької ОТГ:

Я думаю до кінця наступного місяця цей проект вже має мати кришу і стропила і потім будемо чекати фінансування, і якомога швидше вийти на його завершення.

 В свою чергу, Олексій Петров зазначив, що Вільховецько-Лазівська школа, як опорний заклад,  повинна бути обладнана  STEAM-лабораторією - це новинка від ІТ-фахівців для розвитку творчого потенціалу юних винахідників, та додав що продовжувати розвивати громаду потрібно в такому ж темпі.

 Олексій Петров - голова Закарпатської ОДА

Я впевнений, що ми точно в такій же динаміці будемо надавати допомогу місцевим громадам, щоб такі центри і приймальні відділення і школи і дитячі садочки, які ми сьогодні будуємо і здаємо в експлуатацію - будувались. Ми гідні жити в цивілізованій державі і заслуговуємо на гідні умови праці освіти і якісного медичного обслуговування.