День відкритих дверей в Інклюзивно-ресурсному центрі 

  • 497

Фото без опису

Вільховецький інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ) щоразу відкриває нові можливості для дітей, в котрих ці можливості обмежені. Цього разу фахівці центру провели День відкритих дверей приурочений до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Разом грали, співали руханки, малювали, дивилися мультфільми та милувалися аквагримом, якими аніматори розфарбували їхні  щічки. 

 

Директор ІРЦ - Євгенія Богаченко зазначає, що подібні заходи соціалізації особливих дітей не одноразові, а День відкритих дверей став початком систематичного часопроведення разом:

 

  • Ми проводимо День відкритих дверей з нагоди Дня людей з інвалідністю, аби інформувати людей, які не мають цих труднощів, та закликати їх до толерантності, співпережиття, допомоги людям, які потребують більшої уваги та більшої адаптації у навколишньому середовищі, аби вони мали повноцінне життя. Бо кожен хоче бути любленим. 

Фото без описуФото без опису
 

 Захід мав потрійну мету: 

  • розповісти про можливості, які дає ІРЦ;

  • координація батьків, діти яких відвідують ІРЦ;

  • налагодження  спілкування дітей з інвалідністю між собою, адже здебільшого в центрі проводяться індивідуальні заняття.

 

Активну участь у проведенні заходів взяли і члени Молодіжної ради, які  на волонтерських засадах забавляли дітей та надали технічну підтримку. 

Фото без описуФото без опису

Євгенія Богаченко закликає всіх жителів Вільховецької громади долучатися до роботи Центра та ставати носіями добра:

  • Дуже хотілося б,  щоб до нашої роботи долучалися молоді люди, які були б не байдужими, люди,  які б могли допомогти і матеріально і фізично, аби дітки відчували себе потрібними у суспільстві.

 

Довідково: На сьогодні в Україні нараховується біля 3 млн. осіб з інвалідністю.  Вільховецькій громаді проживає 392 особи з інвалідністю, 112 з яких - діти.

Фото без описуФото без опису

 

Головне завдання - це дати надію, аби кожна дитина повірила в себе, адже у світі існує безліч прикладів, коли люди з обмеженнями давали світові шедеври мистецтва, робили відкриття, та були мудрими управлінцями. Серед них: Людвіг Бетховен, Франклін Рузвельт, Піфагор та навіть Ярослав Мудрий.

Фото без описуФото без опису