Святкова тріада. У Вільховецькій ОТГ відкрили ЦНАП, ІРЦ та МІНІ-ФУТБОЛЬНЕ ПОЛЕ (ВІДЕО)

  • 4994

 

Потрійне свято відзначила Вільховецька громада 15 листопада: Відкриття  Центру надання адміністративних послуг, Інклюзивно-ресурсного центру та Міні-футбольного поля зі штучним покриттям.

На свято до громади завітали очільники ОДА, обласної ради, районна влада та партнери програми U-LEAD з Європою. Гостей стрічали піснями, музиками, танцями, показовими виступами, тематичною виставкою дитячих малюнків та за доброю українською традицією - хлібом і сіллю. Голова Вільховецької громади зазначив, що всі здобутки  - це виконання замовлення жителів громади.

 

Михайло Цірик - голова Вільховецької ОТГ:

 - Ви хотіли адміністративні послуги, наші діти бажали займатися спортом, культурним дозвіллям, воно в нас зараз є. Дякую, окремо, кожному жителю нашої громади, тому що в цьому є ваша конкретна заслуга, хоча б у тому, що кожен день коли йду на роботу питають: коли у нас  буде та дорога, чи того нема ще у нашій громаді.

Безумовно виконувати спецзамовлення населення допомогли державні програми розвитку, за якими державні кошти були довірені органам місцевого самоврядування.

 Михайло Рівіс - голова Закарпатської обласної ради:

- Такі заходи говорять про те, що ми рухаємося в правильному напрямку, якщо передавати повноваження на рівень місцевого самоврядування, люди набагато краще знають що їм потрібно, і як це використати.

Ганна Сопкова - директор Департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА:

- Це є те, що називається якісні послуги для населення. Я тішуся з того що 80% з цих послуг належить дітям.

 Ігор Шинкарук - заступник голови Закарпатської ОДА:

- Ми всі є частиною європейської спільноти і саме розбудова таких центрів наближає нас до тієї мети і робить нас ближчими до того комфорту, до якого ми всі прагнемо. 

Тож, аби переконатися на власні очі у якості створеного європейського комфорту, очільники перерізали стрічку й урочисто відкрили тріаду об’єктів Вільховецької громади.

Партнерська організація U-LEAD з Європою допомогла Вільховецькій громаді у створенні ЦНАП. Місцевим коштом відремонтовано приміщення, а за підтримки партнерів надано меблі, комп’ютерну техніку, встановлено електронну чергу та проведено навчання. Регіональний спеціаліст напряму з покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» Ігор Бригілевич зазначив, що головне завдання ЦНАП, аби громадяни отримували швидко, якісно та в комфортних умовах адміністративні послуги. 

Ігор Бригілевич, регіональний спеціаліст напряму з покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою»:

-  Важливо - це те, як вас будуть тут зустрічати та обслуговувати, і як швидко та оперативно ви зможете тут вирішити свої питання. 

 У відповідь голова громади Михайло Цірик запевнив, що особисто проконтролює, аби послуги надавались якісно.

Михайло Цірик - голова Вільховецької ОТГ:

- Не соромитися казати напряму, якщо не так якась десь ланка працює. вас мають тут зустрічати з посмішкою і дякувати, що ви сюди прийшли.

Відкрито ще один важливий заклад, який виконує засади Конституції України про рівність усіх людей  - це Інклюзивно-ресурсний центр, який допомагає реалізовувати дітям з особливими потребами право на освіту.

ІРЦ працює декілька місяців, але вже допомагає біля 40 дітям з особливими потребами інтегруватися у суспільство, за що керівника Центра було нагороджено почесною грамотою Закарпатської ОДА.

 Цього дня стартувало  і міні-футбольне поле зі штучним покриттям на стадіоні с.Вільхівці, де молодь і діти зможуть займатися ігровими видами спорту.

Доповнили свято 5 новесеньких автомобілів, які вишікувалися на стоянці біля урочистого дійства. Саме їх отримала Вільховецька громада напередодні свята, для покращення безпеки та умов комфортного проживання своїх громадян.

  • шкільний автобус “Атаман”  на 32 посадочні місця;

  • трактор “Беларус” для утримання доріг у належному стані;

  • 2 санітарні автомобілі Рено Дастер, які забезпечать доступ сімейних лікарів до своїх пацієнтів;

  • пожежний автомобіль, для оперативної ліквідації пожеж;

Роман Гудак - начальник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Закарпатській області:

- Ліквідація пожежі має мінімальні наслідки коли перший автомобіль приїхав максимально швидко. Сьогодні ми зробили перший крок, я впевнений, що в результаті це буде Центр безпеки в якому будуть всі екстремальні служби. Фото без опису

 Святкова тріада - це часткове відображення виконання поставлених завдань стратегії розвитку Вільховецької громади, а тим часом будуються нові плани, та втілюються задуми, аби жителям Вільховецької громади жилося комфортно на рідній землі.