"UA: Закарпаття" про Соціально-економічний розвиток Вільховецької громади (ВІДЕО)

  • 526

Центр надання адміністративних послуг, сільську амбулаторію, інклюзивно-ресурсний центр та нове футбольне поле зі штучним покриттям відкриють до кінця року у Вільховецькій об’єднаній територіальній громаді. Про це розповів керівник ОТГ Михайло Цірик

Євгенія Богаченко – директор Вільховецького інклюзивно-ресурсного центру. Жінка показує приміщення – кімнату релаксу, кімнату для занять і терапії.

ЄВГЕНІЯ БОГАЧЕНКО, директор Вільховецького інклюзивно-ресурсного центру

- Ми їм проводимо комплексну оцінку і створюємо умови інклюзії, тобто залучити діток з особливими потребами до звичайного життя, дати їм фахову допомогу спеціалістів. Наші спеціалісти – це є практичні психологи, реабілітологи, логопеди, дефектологи, які в команді допомагають цим діткам краще адаптуватися, щоб стати повноцінною ланкою нашого суспільства. 30 діток – це вже маємо заяви, комплексні висновки.

Так виглядає новий Центр надання адміністративних послуг Вільховецької об’єднаної територіальної громади. Тут надаватимуть такі послуги: виготовлення закордонних паспортів, реєстрація актів цивільного стану, реєстрація місця проживання, пенсійні та нотаріальні послуги.

ІВАН МАНДЗЮК, директор Вільховецького ЦНАПу

- Виготовляємо українські паспорти для громадян України у вигляді ID-картки, крім того, виготовляємо закордонні паспорти для громадян України, які проживають і за межами Вільховецької громади. ID-картка виготовляється лише для громадян, які проживають на території Вільховецької громади. Крім того, здійснюємо вклейку фото 25 і 45 років.

У селі Вільхівчик, яке входить до ОТГ, побудували амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Наразі в будівлі триває ремонт.

ВАСИЛЬ БІБЕН, головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Вільховецької ОТГ

- Було прийнято рішення, що буде амбулаторія групової практики, розрахована на двох і більше лікарів з усіма штатами, медсестри загальної сімейної. Амбулаторія передбачає у собі, крім кабінетів лікарів, медсестер, денні стаціонари, як зроблено у Вільхівцях, передбачає також наявність своєї аптеки в селі, в майбутньому, думаємо, що буде також кабінет стоматолога на правах оренди.

2 мільйони гривень виділили на будівництво нового футбольного поля зі штучним покриттям на стадіоні у селі Вільхівці. Будівництво здійснюється за програмою спів фінансування із державою – тобто 50 % суми виділяють із Державного бюджету, інші 50 % - надає ОТГ.

МИХАЙЛО ЦІРИК, керівник Вільховецької ОТГ

- Почали будувати його на початку червня, буквально два-три тижні, я думаю, він буде завершений. На даний момент роблять розмітку, десь докрутити огорожу, потім за технологією тут засівається пісок кварцовий і поверх нього буде йти резинова крошка. Цей майданчик дасть змогу нашим дітям займатися футболом, перш за все, це розраховано для тренування дітей.

До кінця року в громаді планують створити пожежну станцію та придбати пожежний автомобіль.

Фото без опису

Джерело: UA: Закарпаття