Олена Іванівна Бенца має 90 років, 95 нащадків, гарне здоров’я та незламний дух. В чому ж секрет?

  • 3271

 

Фото без опису

 

10 серпня відзначила свій ювілей 90-річчя жителька с. Вільхівці-Лази - Олена Іванівна Бенца. Родинне дерево, яке бере свої коріння від Олени Іванівни та її чоловіка на сьогодні нараховує біля сотні нащадків: 7 дітей, 22 онуків, 50 правнуків, 16 праправнуків, тож разом = 95 осіб. 

 

 

Олена Бенца народилася у сім’ї простих, працьовитих селян у с. Вільхівці-Лази на вул.Полянській, де і зараз проживає.Фото без опису Вийшла заміж за парубка, який жив по сусідству. Весілля не робили, бо не було як, обидві сім’ї були багатодітними. Тому молодята повінчалися і стали подружжям Бенца. Олена Іванівна пропрацювала у колгоспі 30 років: копала ділянки, на обід приходила додому, аби нагодувати домашню худобу. Дітей маленьких, грудних брала з собою в колгосп: сапала, сповивала малечу, годувала і знову сапати. Чоловік пропрацював  у колгоспі 40 років - вівчарем. Жили бідно, працювали важко, проте - дружно. Олена Іванівна згадує, що жодного разу вони з чоловіком не підняли руки одне на одного, а коли і посварилися, то не лягли спати, поки не примиряться. Подружжя народило семеро дітей: 6 доньок і одного сина. Разом з чоловіком Олена Іванівна прожила 58 років, і вже 12 років минуло з того часу, як він помер. Поховала жінка і свого єдиного сина.

 

Фото без описуОлені Іванівні 90, а вона досі швидко ходить, моторно працює, гостинно зустрічає і цікаво розповідає історію свого нелегкого життя, оптимістично додаючи: “То ся вже минуло”. 

Ювілярка незважаючи на вік сама сапає город, тичить фасоль, порається по хаті, готує сама собі поїсти та закупляє з пенсії дрова на зиму.  Каже, що любить добре поїсти і їжа тримає її в гарному фізичному стані. А свій духовний баланс їй допомагає тримати щоденна молитва до Бога та любов до людей:

  • Я ніколи нікому не зробила зле, не сміялася ні з кого, бо хто як може - так живе, - каже бабуся.

А секрет довголіття від Олени Бенца такий: “Най ся Богу молять, та Бога най просять: Господи дай ми нуч переночувати і днини дочекати і щасливо жити”. Я ще не лягла спати щоб не помолитися” - розповідає ювілярка.

Фото без опису

Тож, щиро вітаємо Олену Іванівну з 90-річчям. І нехай молитва, віра і любов тримають Ваш дух і тіло, щоб прожити в такому бадьорому стані  ще до 100 років і більше!