7% від медичної субвенції щомісяця йтимуть на ліки для незахищених верств населення. 

  • 552

 


Фото без опису

Рішенням сесії Вільховецької сільської ради встановлене фінансування на забезпечення ліками незахищених верств населення, у розмірі не менше 7% від загальної медичної субвенції, що надається для Центру первинної медико-санітарної допомоги(ЦПМСД). 

 

Голова Вільховецької ОТГ поінформував, що медична субвенція щомісяця надходить без затримок. Це дає змогу нараховувати заробітну плату медичним працівникам, яка у 2019 році: для лікарів складає 18 тис.грн. для інших медичних працівників від 8 до 10 тис. грн. Крім того, на балансі ЦПМСД  щомісяця залишається ще понад 85 тис. грн. Саме тому, 25 червня депутати Вільховецької сільської ради підтримали проект рішення направити не менше 7% від медичної субвенції для забезпечення ліками незахищених верств населення. Наразі це біля 30 тис. грн. щомісяця.Фото без опису

Однак, Михайло Цірик зауважив, що третина громадян  Вільховецької ОТГ ще не уклала договори з сімейними лікарями, а це значить що фінансування забезпечення ліками потребуючих людей та розвиток медичних установ громади загалом гальмується на 30%. “Тому тільки разом ми повинні  працювати для того аби розвивати медицину у нашій Вільховецькій ОТГ”, - зазначив голова Вільховецької громади.