“Я бачу, що села Вільховецької громади дуже розвинені”. До Вільховецької громади, за досвідом, приїхала робоча група із с.Керецьки

  • 930

 

Фото без опису

19 червня до Вільховецької громади приїхала робоча група складом із 5-ти осіб,  із с. Керецьки, Свалявського району за досвідом по створенню об’єднаної територіальної громади.

 

Спілкувалися із очільниками громади щодо організаційних, кадрових та бюджетних питань.

 

Майбутня Керецьківська об’єднана територіальна громада складатиметься з двох сіл Керецьки та Березники, з центром у с. Керецьки.  Населення громади нараховує 7300 осіб та територію 16 га.

 

Фото без описуПредставник робочої групи Михайло Мушка розповів, що вони працюють за підтримки депутатського складу.

 

  • - Я бачу, що села Вільховецької громади дуже розвинені. Ми теж хочемо такого розвитку наших сіл. Наші підприємства не розвиваються, будинки культури, школи, стадіони занедбані, хоча ми маємо великий потенціал. Тому, завдяки впровадженню реформи децентралізації ми хочемо розвивати наші села,  - розповів Михайло Мушка.

 

Голова Вільховецької громади Михайло Цірик  побажав, аби досвід Вільховецької громади допоміг у позитивних зрушеннях майбутньої Керецьківської ОТГ та додав, що адміністрація завжди готова підтримувати поширення політики Децентралізації в інших регіонах України, та в Закарпатті зокрема.

 

Довідково: Вільховецька громада була об’єднана у 2015 році. Вона була  першою сільською громадою об’єднаною на території Закарпатської області. За, майже, 4 роки свого існування, громада надбала дороги європейського зразка, освітлення вулиць, успішно впровадила освітню та медичну реформи, відкрила Центр надання адміністративних послуг та будує його нове приміщення. Окрім того, у Вільхівчику добудовується сучасна амбулаторія. Наразі громада запроваджує нові проекти щодо розвитку спорта, туризма, культури, освіти, медицини безпеки та інфраструктури.