Михайло Цірик у Києві підписав Меморандум про впровадження нової фази створення ЦНАПу

  • 3374

Фото без опису

 

5 березня у Києві відбулася конференція «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів». Це знакова подія для України, бо голови 122 громад з 24 областей країни підписали Меморандуми про початок роботи з виконавцями Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення та модернізації Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП) – компаніями NIRAS Sweden AB та SKL International.

 

 

Цей день став початком роботи зі створення 122 належних ЦНАП, які протягом 9 місяців забезпечать більше двох мільйонів українців якісними та доступними адміністративними послугами.

 

Фото без опису

 

Запрошеним учасником конференції був і голова Вільховецької громади - Михайло Цірик, який підписав Меморандум про впровадження нової фази модернізації Вільховецького ЦНАПу. Це значить, що у Вільховецькій громаді почнеться завершальна фаза створення ЦНАПу. Експерти допоможуть нашій громаді як інституційно, так і фізично (техніка, ПЗ, меблі, дизайн-плани, спеціальні види допомоги тощо). Крім того,  співробітники ЦНАП пройдуть навчання, спеціально розроблене шведськими та українськими експертами Програми для фахівців, які надають послуги громадянам.

Фото без опису

 

Спікери Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг, Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом та керівництво Програми «U-LEAD з Європою» під час заходу обговорили з учасниками ключові виклики у створенні належних ЦНАП в громадах, як то кадровий голод, ліквідація районних ЦНАП, надходження в місцеві бюджети від адмінпослуг.

 

 

Фото без опису

 

 

Довідково: Тільки за минулий рік понад 15 мільйонів українців скористалися послугами сучасних ЦНАПів, а від їх діяльності місцеві бюджети отримали додатково 2,9 млрд грн до своїх бюджетів. Якщо порахувати кошти, порахувати послуги, це практично наближає владу до людей, обличчя влади змінюється.