Оцінка незалежних експертів будівництва нового приміщення Вільховецького ЦНАПу

  • 420

Днями до Вільховецької об’єднаної територіальної громади навідалися директор Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування Іван Дем’янчук та регіональний спеціаліст програми «U-LEAD з Європою» - Надія Прокопів-Старчевська. Ціль їхнього візиту - моніторинг підготовки нового приміщення Центру надання адміністративних послуг (ЦНАПу) до відкриття.

Фото без опису

Нагадаємо, що половина приміщення будинку культури площею 219 м² була повністю реконструйована та розділена на 2 поверхи:

1-й поверх - приймальні ЦНАПу, коридор та 3 вбиральні.

Фото без описуФото без опису

2-й поверх - панельні офісні приміщення.

 

Фото без опису

 

Спочатку були проведені демонтажні роботи. Висота приміщення  складає біля 7 м, тож це дало можливість збільшити площу ЦНАПу створивши другий поверх. Було зроблене бетонне перекриття і сходи для другого поверху, проведена каналізаційна система та залита бетонна стяжка. Встановлені енергозберігаючі вікна та двері. Прокладена електропроводка, відштукатурені і вирівняні стіни, а на підлозі встелена керамічна плитка.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без опису

Іван Дем’янчук директор Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування розповів, що у Закарпатській області на сьогодні готуються до відкриття 2 приміщення ЦНАПів: Хустський міський і Вільховецький, та відзначив:

- Як для сільської місцевості,  приміщення Вільховецького ЦНАПу можна класти за приклад для всієї України. Це і вигідне розташування у рівному доступі для всіх сіл громади. Окрім того, ЦНАП розташований  навпроти головної адміністративної будівлі - це значить, що кожен житель громади зможе отримувати послуги швидко і якісно. Приміщення світле і просторе - пристосоване для обслуговування великої кількості людей.

 

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Михайло Цірик - голова Вільховецької ОТГ додав, що з відкриттям нового приміщення ЦНАПу стануть доступними і нові можливості: Будуть розширені адміністративні та соціальні послуги. Встановлені електронні черги, щоб не змушувати людей довго чекати. Будуть створені віддалені робочі місця - це значить, що спеціалісти ЦНАПу працюватимуть при сільських радах громади. Також поетапно плануємо запускати Сервісний центр МВС   для реєстрації і перереєстрації транспортних засобів та створення автошколи.

Станом на 6 березня, у новому приміщенні ЦНАПу, залишилося поставити останні штрихи у ремонтних роботах, провести навчання персоналу, оснастити приміщення офісними меблями та комп’ютерним обладнанням. Тож, орієнтовно відкриття нового приміщення ЦНАПу планується на травень-червень 2019 року.