Після перерви з вивозу сміття, “КВ-Консалт” продовжить надавати свої послуги.

  • 749

 

Фото без описуВже в четвер, 6 лютого по Вільховецькій громаді курсуватиме спец-обладнаний автомобіль і вивозитиме сміття, - про це повідомила директор товариства з обмеженою відповідальністю “КВ-Консалт”, Марія Фабрицій. Після перерви з вивозу сміття, “КВ-Консалт” як і в минулому році, продовжить надавати свої послуги. За січень оплату за послуги не нараховуватимуть. Тверді побутові відходи забиратимуть тільки з контейнера. Для вивозу додаткового сміття “КВ-Консалт” пропонує придбати, фірмові з логотипом, поліетиленові мішки.

У багатьох виникли питання, чому так довго не забирали сміття, і побоювання, чи взагалі будуть його забирати. Дійсно, протягом місяця  сміттєва компанія “КВ-Консалт” не надавала послуг щодо збору твердих побутових відходів на території Тячівського району, та зокрема у Вільховецькій громаді.  Це викликало у населення і обговорення, і разом розуміння важливості вивозу сміття. Бо жити, як жили колись, вивозячи і викидаючи сміття майже за паркан, ми вже не готові.

Насамперед договір укладається безпосередньо між виконавцем -  "КВ-Консалт", та споживачем - конкретним власником домогосподарства. Тому  у разі ненадання, або надання послуг не в повному обсязі, зниження їх якості, згідно договору споживач має право отримати пояснення за контактним телефоном, або викликати представника виконавця для складення акта-претензії, в якому зазначаються строки, види порушення кількісних і якісних показників тощо. І представник виконавця зобов'язаний прибути протягом 5-ти робочих днів.  

Фото без опису

За поясненнями керівництва “КВ-Консалт”, сміття не вивозили через виникнення проблем із домовленостями щодо вивозу сміття на сміттєзвалище смт. Солотвино, та неналежні дорожні умови.  Уважно читаючи договір між виконавцем та споживачем, розділ “Форс-мажорні обставини”, пункт 35 повідомляє: “Сторони домовились , про те що в разі відсутності належних дорожніх умов ( в зимовий період) надання послуг тимчасово припиняється, без повідомлення будь-яким чином споживача та без застосування штрафних санкцій та при оплаті вартості послуг споживачем у повному обсязі, за умови відновлення послуг при зміні обставин, що перешкоджали з вивозом ТПВ за період їх ненадання”. Тож виконавець умов договору не порушив, а надалі обіцяє продовжувати забирати сміття.

Однак питання має перспективу вирішення:

  • по-перше - зими не завжди такі сніжні, як цьогоріч;

  • по-друге - “КВ-Консалт” в майбутньому планує розширення надання послуг по утилізації ТВП та розміщення сортувальної лінії;

  • по-третє - сміттєве питання мусить бути вирішено на всеукраїнському рівні: запровадження роздільного збирання твердих побутових відходів, створення не просто звалищ сміття, а облаштованих полігонів та налагодження ліній сортування і переробки сміття.