Скільки випускників Вільховецької громади навчаються у вишах, які професії обирають та яка динаміка кількості прихильників вищої освіти, - про це в народний День студента

  • 379

Фото без опису

Офіційно в Україні День студента відзначають 17 листопада, однак в народі прийнято  вітати студентів ще й 25 січня. Тож сьогодні є гарна нагода навести довідку про студентів Вільховецької громади.

 

Станом на вересень 2018 р. у Вільховецькій громаді нараховувалося 70 студентів (34 дівчини і 36 юнаків), які навчаються у закладах вищої освіти.  

 

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти навчається 18 студентів: 7 дівчат і 11 юнаків.

У 2018 році у загальноосвітніх школах нашої громади було 135 випускників 11-х класів. З них до закладів професійної та вищої професійної освіти вступило 25 осіб. Випускники шкіл нашої громади  вступили до вишів за наступними спеціальностями: історія, міжнародні відносини, фізичне виховання, право, стоматологія, економіка, біологія, теологія, інформаційні технології, іноземна мова. Фото без опису

 

 

Загальна охопленість вищою освітою випускників 2018-го року складає 18, 5%.

Протягом періоду з часу проголошення незалежної України найбільша активність вступу український студентів до закладів вищої освіти  була зафіксована в 2005 році. І як результат - найбільша кількість випускників - у 2010 році. Потім динаміка пішла на спад - про це свідчать дані державної статистики.