Ставки земельного податку

  • 670

Фото без описуРішенням сесії Вільховецької сільської ради затверджені ставки земельного податку з 01 січня 2022 року для населених пунктів Вільховецької об’єднаної територіальної громади (с. Вільхівці, с. Сасово, с. Вільхівчик, с. Вільхівці-Лази, с. Раково,с. Добрянське) в таких розмірах: 

Податок на землю

1. Для земель загального користування – у розмірі 0,05 відсотків від нормативно-грошової оцінки землі відповідного населеного пункту об’єднаної громади. 

2. Для сільськогосподарських угідь – у розмірі 0,5 відсотка від нормативної грошової оцінки землі відповідного населеного пункту об’єднаної громади.

3. Для земельних ділянок, виділених для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), – у розмірі 0,1 відсотка від нормативно-грошової оцінки землі та меж економіко-планувальних зон відповідного населеного пункту об’єднаної громади.

4. Для земельних ділянок несільськогосподарського призначення комерційного використання та ділянок, які зайняті під виробничими та господарськими будівлями та спорудами фізичних та юридичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність на території населених пунктів Вільховецької об’єднаної територіальної громади, - у розмірі  2 відсотки від нормативно-грошової оцінки землі відповідного населеного пункту об’єднаної громади. 

5. Для земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної і комунальної форм власності та організацій (установ, закладів) об’єднань громадян), з власниками яких не укладено договори оренди на земельні ділянки, -  у розмірі 12 відсотків від нормативно-грошової оцінки землі відповідного населеного пункту об’єднаної громади. 

6. Для земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання державної, комунальної форм власності та організацій (установ, закладів) об’єднань громадян, - в розмірі 3 відсотки від нормативно-грошової оцінки землі відповідних населених пунктів об’єднаної громади. 

3. Звільнені від сплати земельного податку органи державної влади та органи місцевого самоврядування; заклади, установи та організації, які повністю утримуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів; дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади незалежно від форм власності і джерел фінансування; заклади культури, науки, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету. 

Податок на лісові землі

 

 Ставки податку на лісові землі з 01 січня 2022 року для населених пунктів Вільховецької об’єднаної територіальної громади (с. Вільхівці, с. Сасово, с. Вільхівчик, с. Вільхівці-Лази, с. Раково та с. Добрянське) затверджені в такому розмірі: 0,3 відсотків від нормативно-грошової оцінки землі відповідного населеного пункту об’єднаної громади.