Перший дзвоник не онлайн, а у школі

  • 465

“Відтепер я учениця на 12 буду вчиться”

Після довгих карантинних канікул, прогнозів МОЗ та хвилі ковіду, яка пронеслася по всій Україні, перший дзвоник все ж пролунав у школах, а не онлайн. 

Фото без опису

Дзвінок, бантики, кульки, квіти  та шкільні форми. Це свято, якого школярі цьогоріч чекали з неабияким бажанням. Здається все традиційно, та коронавірус, все ж, вніс свої корективи і тепер всі до побажання школярам добре вчитися додають:

 

 

Бажаю завершити навчальний рік не дистанційно, а тільки в очній формі. Я думаю, що цей коронавірус зникне і ми будемо знову спілкуватися так, як до сьогодні.

                                                    Михайло Габор - начальник управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту 

 

Щоб добре проходило навчання, щоб ніякі віруси його не переривали, будемо просити Всемилостивого Господа, щоб був завжди з нами на помочі.

                                                            Священик Свято-Успенської православної церкви - отець  Володимир 

Станом на 1 вересня Закарпатська область, зокрема і Вільховецька громада опинилися у помаранчевій карантинній зоні. Це значить, що навчання проходитиме у школі, проте МОЗ надало рекомендації щодо впровадження навчального процесу в умовах карантину. Директор Вільховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Михайло Дьордяй розповідає про вжиті заходи:

 

 

Найперше були закуплені всі дезінфікуючі засоби, маски, бактерицидні лампи. Є ті умови, щоб проводити кожен день дезінфекцію. 

На кожному першому уроці - просвітницька бесіда, якщо в учня погане самопочуття, то є спеціальна кімната для цього. 

Оскільки у нас в школі навчається близько 640 учнів початкової ланки і старшої, то ми провели розмежування учнів. Перший поверх буде належати лише учням першого класу зі своїм входом до школи, учні старших класів знаходитимуться на 2-3 поверхах.

Ми маємо безконтактний термометр, проводиться скринінг усіх працівників школи. 

                                                                      Михайло Дьордяй - директор Вільховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

На батьках теж лежить велика відповідальність. Перед тим, як відпустити дитину до школи, вони повинні виміряти її температуру, у разі поганого самопочуття - залишити дитину вдома. Якщо ж під час навчання учень почувається зле - у школі є медичний працівник, який надасть першу допомогу у спеціально-виділеній кімнаті.

Проте і учні, і батьки, і вчителі, налаштовані рішуче на навчання в школі.