Підтопило не на жарт! Техніка працює (ВІДЕО).

  • 662

Фото без опису

Грози, блискавки, дощ та град. Вже місяць у Закарпатті вирують зливи. У Вільховецькій громаді підтопило Добрянський Підділок, Циплюське у Вільхівських Лазах та урочище Діл у Вільхівчику.

 

 Вода сходила з гір і по дорозі несла з собою гілки, сміття та грунт. Подекуди течія була заввишки понад півметра. Пані Гафія каже, що за свого віку такого в Підділку ще не було.

 Гафія Кус

 Я вже така стара і не пам’ятаю, аби такі води були, то злива була, а тут - втопитися можна було, все що попало на дорозі все несла вода. 

Іван Кус

Тут я йшов копати і вода мене повалила в канаву.

ЗПодвір’я Івана Куса постраждало найбільше, затопило двір, гараж, в колодязі теж каламуть - і це вже третій день після підтоплення. 

 

Іван Кус

Тут було повно, ось так виливалася вода (показує), це все у воді було - це всьо чир. 

Тож зараз  питну воду чоловік носить від сусідів, які живуть вище. А наразі питання №1 - це вирити канави, та прочистити існуючі, аби наступні зливи не повторили сценарій попередніх. 

Іван Кус

До самого кінця, якщо ми не підемо до кінця, з того нічого не буде - всі мочари (вл. назва) будуть у воді. От так є туди канал вздовж і його треба прокопати.

 

Наразі керівництвом громади вжиті запобіжні заходи, техніка вже працює, тож незабаром проблема буде усунута.  А поки природа бунтує проти свавільного ставлення, у нас є шанс прислухатися до неї, аби наші дії вирубки лісів, засмічення довкілля не обернулося для нас, врешті, ще більш болючим бумерангом.