Порядна дружина та Біблія примножили років Андрію Гичці.

  • 1195

Фото без описуВін народився у багатодітній, заможній родині на Міжгірщині. Вчився в чеській, угорській та російській школі. В 38 років лікар сказав, що жити залишилося недовго. Сьогодні Андрію Михайловичу 90.

 

Андрій Михайлович Гичка народився у Міжгірському районі - с. Річка. Андрій був 8-ю дитиною з поміж 13-ти дітей у багатодітній сім’ї. Родина Андрія Гички вважалася заможною, прадід побудував, навіть, тамтешню церкву, і взагалі вся родина була дуже побожною.  Однак, дід його любив випивати, то так і розпустив за пляшкою половину майна. Проте порядний син (батько Андрія Михайловича) підрісши, спас сім’ю від розорення. Жили вони за рахунок землеробства та скотарства. Мали в господарстві: 50 овець, волів, коней, кіз…

Андрій Михайлович вчився 3 рази в початковій школі: при чеській, угорській та російській владі. Бо кожна влада, що приходила, не визнавала освіту попередньої влади. 

Після армії Андрій Михайлович працював у Рахівському лісокомбінаті. Саме там і приглянув собі дружину, яка була уродженкою с.Вільхівчик, але працювала у тамтешній столовій. Дівчина була сиротою, і юний Андрій вирішив, що буде її оберігати від недобросовісних парубків, бо вона була і працьовита, і вродлива. Тому поклопотав перед капітаном: “щоб коли закінчується робочий час ні одного гуцула там не було”, - та продовжує, - “я її сокотив, і далі її і взяв”. Так і одружилися: їй 18, йому - 24 роки.   Минуло вже 19 років, як померла дружина Андрія Михайловича, а він досі не перестає хвалити її: 

  • Якщо правду казати: я маю 90 років, я не бачив таку порядну жону,  як у мене була. Я ходив по світу на заробітки, то вона копійку не потратить, аби мене не запитала, навіть пише мені  на роботу, питає, чи можна те, чи інше купити. 

 

Разом, подружжя Гичка, народоли 5-ро дітей. Одне дитя померло після народження, інший син трагічно загинув у автокатастрофі. Живих залишилося троє дітей: один син живе Чехії, інший  - в Естонії, а донька - в Росії. 

 

Андрій Михайлович  у молодості багато палив та дозволяв собі випивати. Коли чоловіку було 38 років, на той час у нього вже було двоє дітей, він мав погане самопочуття і звернувся до лікаря-професора. Той йому сказав: “Хлопче, не лишиш курити - дуба даш”. Ці слова повністю перевернули світосприйняття Андрія Гички. Він йшов по дорозі з лікарні і думав: “Я женився на сироті, це що ж виходить, і мої діти мають залишитися сиротами через таку дурницю?”. І одразу прийняв рішення більше не пити і не курити. А ще через рік почав читати Біблію, то остаточно перестав вживати спиртне і палити цигарки.

 

Фото без опису

 

 

Сьогодні Андрій Михайлович має 7-ро внуків і 8-ро правнуків і каже, що саме завдяки тому, що він читає і намагається робити так, як вчить Біблія - він продовжує жити в здоровому глузді і бадьорому тілі. Бо ще досі їздить на автомобілі, ремонтує його, обслуговує себе і використовує кожну нагоду, аби розказати людям про Бога, який понад 50 років тому спас його.