Лазівчанин Іван Лехман посів 3 місце на обласному конкурсі  з української мови імені Петра Яцика

  • 490

 

Фото без опису

8 грудня в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся третій етап XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Учні 3-11 класів та  студенти різних вишів зі всієї області, брали участь у конкурсі, що уособлює в собі справжнє свято української духовності.

Загалом, учасниками третього етапу конкурсу стали 153 учні закладів загальної середньої освіти та 17 студентів. Фахове журі оцінило  результати конкурсних змагань. Серед переможців і  учень 9 класу Вільховецько-Лазівської школи - Іван Лехман, який посів 3 місце. Про це повідомляє офіційний сайт Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти.

З кожним роком конкурс з української мови імені Петра Яцика стає дедалі популярнішим. Це свідчить про те, що знання державної мови відкриває перед учнями широкі перспективи для здобуття вищої освіти, становлення особистості і її духовного зростання, - зазначила завідувач кабінету методики викладання суспільно-гуманітарних та художньо-естетичних дисциплін, канд. пед. наук Тетяна Гнаткович.