Всьому потрібно вчитися. Мистецтво - не виняток Тиждень образотворчого мистецтва у Вільховецькій ЗОШ I-III ступенів

  • 4542

             Всьому потрібно вчитися. Мистецтво - не виняток
Тиждень образотворчого мистецтва  у Вільховецькій ЗОШ I-III ступенів
З 09 по 13 жовтня 2017 року, коли осінь торкається живописними пензлем до природи, під ногами жовто-багряне листя, а в повітрі ніжним намистом вранці колишеться павутинка в росі, у Вільховецькій ЗОШ I-III ступенів пройшов тиждень образотворчого мистецтва під девізом: «Всьому потрібно вчитися. Мистецтво - не виняток».

Фото без опису
План проведення тижня ,який підготувала вчитель образотворчого мистецтва Дьордяй Світлана Іванівна,передбачав проведення різних заходів, які сприяли розвитку інтересу дітей до мистецтва, бажанню творити, пізнавати прекрасне. Діти активно брали участь у всіх видах діяльності.

Фото без опису
 Протягом тижня на уроках образотворчого мистецтва панувала творча атмосфера. Діти дізнавалися багато нового про види і жанри мистецтва, споглядали та обговорювали картини митців та створювали власні «шедеври».
Змістовними були такі позакласні заходи: виховний захід «Діалог музики та живопису», година спілкування «Петриківський розпис», урок-гра «Поле чудес».

Фото без опису
 Позитивні емоції, гарний настрій та задоволення отримали учні, відвідуючи виставку мистецтвознавчої літератури «Краса навколо нас»,    на якій мали змогу ознайомитися з різними видами образотворчого мистецтва та їхніми представниками.
Також був  проведений конкурс малюнка на асфальті  вихованців гуртка «Художнє мистецтво»,керівником якого є Дьордяй Світлана Іванівна. Учні обрали тему виставки робіт: « Краса рідної землі».

Фото без опису
У п’ятницю, 13 жовтня, кабінет образотворчого мистецтва перетворився  у справжню художню майстерню,де учні 5-11 класів створювали колективні шедеври- малюнки для конкурсу «Козацькому роду нема переводу»,присвяченому Дню захисника України». Згодом   шкільний хол ІI поверху нашої школи перетворився у справжню галерею,де учні усієї школи могли оглядати виставку,а компетентне журі визначило переможців.

Фото без опису

Для учнів 5-9 класів організовано бліц-турнір «Мистецький турнір», який і став підсумком Тижня.  Команди «Палітра» і «Фантазія» готували лозунги, відповідали на запитання, малювали картини та створювали свої шедеври. Не залишились без уваги і вболівальники. З ними були проведені різні цікаві конкурси.  Школярі продемонстрували прекрасні творчі досягнення, але перемогу здобула команда «Палітра». Всі класи були дуже активними, творчими і креативними.

Фото без опису

 Переможці конкурсів та вікторин на підсумковій лінійці були нагороджені  грамотами та цінними подарунками.
Отже, проведені заходи надали можливість учням нашого навчального закладу наблизитися до прекрасного, створити власноруч естетичні об’єкти, викликати своєю діяльністю відгук у інших людей. Під час проведення Тижня вчитель образотворчого мистецтва Дьордяй Світлана Іванівна ставила перед собою мету – зорієнтувати дітей на участь у самому  «мистецькому» процесі; підвести учнів до висновку, що мистецтво – це майстерність, продукт якої приносить естетичне задоволення, це чудова можливість для дитини «відкритися», поділитися своїми емоціями і уявленнями про образотворче мистецтво, його історію та роль у житті людини; усвідомлення учнями ролі художнього образу в мистецтві і розвиток його сприйняття, а також виховання культури почуттів. 
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису