Готовність комунальних споруд Вільховецької громади до опалювального сезону

  • 308


Фото без описуЗгідно з рішенням, яке ухвалив Кабінет міністрів вже від 15 жовтня, в Україні офіційно розпочнеться опалювальний сезон. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, органи місцевого самоврядування, самі повинні вирішувати, коли подавати тепло, адже показником є температура, а не календарні дати, - повідомляє служба новин 1+1.

З метою забезпечення своєчасного початку та сталого проходження опалювального сезону комунальних споруд 2018/2019 року, у Вільховецькій об'єднаній територіальній громаді вже 3 жовтня почалося тестове опалення дитячих садків. Голова Вільховецької ОТГ Михайло Цірик розповідає, що вже закуплене тверде паливо на цілий опалювальний рік для всіх комунальних споруд. “Якщо зима буде холоднішою, проблем зі своєчасним постачанням додаткового вугілля не буде, - каже очільник, та додає, - якщо до опалювального сезону почнеться значне похолодання, ми дали вказівку достроково почати опалення у дошкільних навчальних закладах”.

На території Вільховецької ОТГ більшість комунальних споруд опалюються твердим паливом. Добрянська ЗОШ  І-ІІІ ступенів опалюється газом.

Санки для зими готують з літа, тож і у Вільховецькій ОТГ підготовка до опалювального сезону почалася задовго до настання похолодання.  У адмін будівлі Добрянської сільради, куди була перенесена амбулаторія замінено котел. У дитячих садочках замінені системи опалення, аби підвищити коефіцієнт корисної дії. Тож зараз там стабільна температура у межах 18-22 градусів тепла.