Учні Добрянського ліцею висадили 5 тис. саджанців Канадського дуба.

  • 102

 

Вже протягом двох років поспіль учні Добрянського ліцею реалізовують ініціативу зі створення Шкільного лісу. За цей час висадили 10 тис. саджанців лісових дерев. А протягом останнього тижня висадили 5 тис. Канадського дуба.


Канадський дуб. Це елітне дерево особливе тим, що має широку крону, струнки гілки та особливий червоний окрас восени. Виростає до 30-35 метрів заввишки, його широко використовують в зеленому будівництві, для створення одиничних та групових насаджень, алей, масивів, обсадження доріг та вулиць.

Більше того шкільна ініціатива є прямим використанням Указу Президента від 29 вересня №675 "Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період", тож поки наші військові на передовій борються за наше "сьогодні", учні Добрянського ліцею можуть сміло будувати довгострокові плани на "завтра".

Адже, вже через 5 років Шкільний ліс стане окрасою села Добрянське, де зможуть відпочивати не тільки місцеві жителі. Школярі готують привабливе місце для туристів, які люблять гори, кемпінг та гриби.