Як сімейні канікули сприяють щастю дітей?

  • 275

Хоча повертатися з відпочинку ніколи не буває просто, він завжди того вартий. Вчені зазначають, що подорожі з дітьми можуть бути корисними для розвитку їхнього мозку. Окрім того, сімейні канікули можуть стати «якорем щастя» протягом всього життя.

На думку експертів, батькам краще витрачати гроші на канікули, ніж на іграшки. «Сімейний відпочинок діти цінують не тільки в його момент, але ще довго зберігають у пам'яті», - пояснив психолог і автор бестселерів Олівер Джеймс.

Фото без опису

«Нове насичене середовище пропонує сильну взаємодію соціальних, фізичних, когнітивних та сенсорних враженнь», - каже дитячий психотерапевт Марго Сандерленд. «Наприклад, коли сім'я разом у басейні, гуляє на природі, дружно тримається за руки під теплим сонцем...»

Зазначають, що потім цей досвід посилює регулювання стресу, увагу, концентрацію, вміння планувати та здатність до навчання, поліпшує фізичне та психічне здоров'я.

«Подорожі вмикають генетичну експресію мозку та підвищують IQ у дітей, - отже, проводьте час, вивчаючи разом новий простір, і ви зробите свою дитину розумнішою», - пояснює доктор Сандерленд.

Крім того, сімейні канікули можуть виступати як «якір щастя». Згідно з дослідженнями 2015 року, найщасливіший спогад майже 50% опитаних був про відпустку з родиною. Третина респондентів сказала, що все ще яскраво пам'ятає свої сімейні канікули з дитинства, а чверть з них використовує такі спогади, щоб пережити важкі часи.

«Згадувати радісний час, проведений разом із сім'єю, може бути надзвичайно корисно, щоб полегшити стан у важкі періоди життя», - розповів Джон Макдональд, директор Асоціації сімейних свят. «Використовуючи ці спогади як якір, щоб повернути нас до більш життєрадісних моментів, ми можемо поглянути на проблеми зі свіжим відчуттям перспективи».

Взято з: https://osvitoria.media/news/simejni-kanikuly-mayut-dovgotryvalyj-vplyv-na-shhastya-ditej/