Чеська делегація відвідала Вільховецьку громаду

  • 4092

Фото без описуПредставники міської ради Двур-Кралове-над-Лабою  (Чеська Республіка), за організації візиту Громадською спілкою “Асоціація європейського розвитку карпатського регіону”,  сьогодні  (08.07.2021) завітали до Вільховецької громади:

Ян Седлачек - заступник старости міської ради Двур-Кралове-над-Лабою;

Петра Зіврова - начальниця відділу культури і туризму;

Мирослава Каменікова - прес-секретарка; 

 

та представники ГС  “Асоціація європейського розвитку карпатського регіону”: Лариса Проданець, Василь Проданець та Інна Носа.


За круглим столом гості ділилися досвідом, розказували про напрямки, які розвиває їхнє місто у сфері туризму, освіти та залученні інвестицій. 

Фото без опису

Фото без описуЗі свого боку, голова Вільховецької сільської ради - Михайло Цірик,  розповів про досягнення громади за 5 років. Закордонних гостей приємно вразила швидкість, з якою розвивається Вільховецька громада, оперативність у прийнятті рішень керівництва громади. Гості відвідали  Центр надання адміністративних послуг, Інклюзивно-ресурсний центр, стадіон с. Вільхівці, будівництво аквапарку та прогулялися набережною р.Тересви. 

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Загалом, нам є чому вчитися одне в одного: 

 Місто Двур-Кралове-над-Лабою на високому рівні розвиває туризм. Серед відпочинково-розважальних атракцій: один із найбільших зоопарків у Європі, будівлі історичного значення, фестивалі та музеї. У місті працює туристично-інформаційний центр для приваблення туристів. Місто славиться виробництвом шоколаду та легкою промисловістю.

Залиття основи від байсейн аквапаркуВільховецька громада, в свою чергу, має широкий спектр адміністративних послуг для зручності громадян, розвинутий спорт та міжнародну логістику в регіоні. 

І вже активно працює над розвитком туристичної сфери, про це свідчить будівництво аквапарку, відновлення єврейської синагоги, де планують відкрити музей, КичераФест - фестиваль сучасної музики, який стартує цієї суботи (10-11 липня) та плани створити відпочинкову зону на березі річки Тересва. 

Стратегічне інвестування, обмін досвідом та міжнародна співпраця - це те, що забезпечує сталий розвиток партнерства наших дружніх країн.