У Вільховецькому інклюзивно-ресурсному центрі відновлювали емоційне здоров’я дітей та їх батьків.

  • 287

 

Фото без опису

Провина та безпомічність - ті почуття, які мучать батьків дитини з інклюзією. Вмінню відпускати біль, пробачати себе та відновлювати своє емоціональне здоров’я   тренери Центру Back To Myself - Ольга Апостол та Христина Закутня навчали  батьків, діти яких є вихованцями Вільховецького інклюзивно-ресурсного центру.

 

Ольга Апостол - психотерапевтиня:

  • Це були консультації, декому потрібно було просто про себе заявити, декому я рекомендувала знайти психотерапевта. Батьки не приймають, що їх дитина хвора особлива, це такий симбіоз - злиття з дитиною. Вони настільки зливаються, що не дають їм розвиватися.  Хочуть їм допомогти, а насправді - обмежують.

 

Аби зробити більший вклад у психологічному здоров’ї, психотерапевтиня в гештальт напрямку і танцювально-рухової терапії запропонувала 10 консультацій для когось одного з батьків абсолютно безкоштовно.

Христина Закутня в свою чергу спеціалізується на прикладній кінезіології: тестує і коригує стан пацієнта руками через рефлекси та займається різними емоціональними корекціями, через запахи, дотики, смаки та звуки.

 

Христина Закутня - прикладна кінезіологиня, остеопатка: 

  •  І батькам і дітям потрібно працювати зі своєю психікою на момент прийняття, відпускання, сепарації батьків від дитини. Друге -  це терапія тіла, особливо ті діти, які з ДЦП розумова діяльність в нормі. Їм потрібне все увага, соціалізація і тілесна терапія.

Не залишилися без уваги тренерів і самі фахівці інклюзивно-ресурсного центру, адже у них через специфіку діяльності теж може бути емоціональне вигорання. 

 

Євгенія Богаченко - директорка Вільховецького ІРЦ:

  • Це є найперше для моєї команди нове дихання, новий досвід, обмін інформацією, обмін навичками, спосіб подивитися з іншої сторони на проблему. Тому дуже цінно було перейняти той досвід, щоб не тільки концентруватися на дитині, яка має потребу, але розуміти, що це є спільна трудність і включати в цей процес, також емоційної реабілітацію і батьків.

 

 Ольга і Христина разом з батьками та працівниками інклюзивно-ресурсного центра  ділилися практичними навичками по конкретній дитині, вибудовували план роботи з цією дитиною.

 

Даш Тетяна - мама Івана вихованця ІРЦ:

  • Я подивилася, який мені  потрібно масаж робити на ніжки, на ручки на грудну клітку, потрібно займатися з ним і все буде добре!