Соціальні послуги в громаді, захист прав дітей та нові посади лікарів… Про основні питання ухвалені депутатами на сесії Вільховецької сільської ради. 

  • 2593

Фото без опису

 

Сьогодні, 4 лютого, відбулося друге засідання сесії Вільховецької сільської ради VIII скликання.

 

 

 

 

Основні питання:

 

enlightenedПро внесення змін до бюджету Вільховецької сільської ради на 2021 рік. Зокрема виділені кошти на реконструкцію Вільховецько-Лазівської загальноосвітньої школи, створення вбиралень у Раківській школі та на реконструкцію спортивних об’єктів: стадіону с.Вільхівці, стадіону с.Добрянське, багатофункціонального майданчика с. Раково, 25-метрового бассейна в с.Вільхівці. Крім того буде погашена заборгованість з відшкодування вартості ліків для пільгових категорій населення.

 

enlightenedПро утворення Центру надання соціальних послуг Вільховецької сільської ради. Відтепер всі соціальні послуги можна буде отримати безпосередньо у Центрі надання соціальних послуг (приміщенні ЦНАПа), а нараховуватись соціальні послуги у Вільховецькій територіальній громаді будуть не через Дубівське СЗН, а через Тячівське СЗН. 


 

enlightenedПро утворення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Вільховецької сільської ради, аби сприяти дітям реалізовувати свої права на життя, здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

 

enlightenedРозширення повноважень  старост Вільховецької громади здійснювати нотаріальні дії, зокрема проводити державну реєстрацію актів цивільного стану громадян.

 

enlightenedПро затвердження штатних розписів Вільховецького ЦПМСД. У громаді вже куплений апарат УЗД, та лабораторне обладнання для проведення аналізів. До липня місяця 2021 року у Вільховецькій громаді будуть введені 3 посади лікарів: лікар-кардіолог, лікар ультразвукової діагностики, лікар-лаборант. 

 

enlightenedЗатверджена Програма фінансування на забезпечення надання соціальних гарантій людям з особливими потребами, фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям з особливими потребами, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги на 2021-2022 роки.

 

enlightenedПро розмір батьківської плати за навчання дітей у Вільховецькій дитячій школі мистецтв. Повна батьківська плата за дітей у школі мистецтв зросте на 50 грн. незалежно від напрямку навчання. 

 

enlightenedПро утворення адміністративної комісії Вільховецької сільської ради. Цей колегіальний орган  розглядатиме і вирішуватиме справи щодо адміністративних правопорушень, за винятком справ, віднесених Кодексом України про адміністративні правопорушення до відання інших органів.