Відверто з фермерами поспілкувалися представники департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА

  • 737

Фото без опису

Вчора, 10 вересня, за дорученням голови Закарпатської ОДА - Олексія Петрова, до Вільховецької громади завітали представники департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА, аби у невимушений спосіб, поспілкуватися з місцевими фермерами, вивчити їх проблеми та знайти шляхи їх вирішення. 

 

Лесьо Юрій Юрійович - директор департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА виділив  дві найбільші проблеми, з якими наразі зіштовхуються фермери:

 

  • немає де випасати худобу;

  • не налагоджена система реалізації продуктів (зокрема сирів і м’яса).

 

Під час зустрічі, представники влади та місцеві виробники тваринної продукції обговорювали можливості співпраці, зокрема перспективи розвитку  туризму на базі фермерських господарств.
Любомир Багрій -  начальник 
Управління стратегічного планування та моніторингу соціально-економічного розвитку департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської облдержадміністрації, зазначив:

Перспектив насправді багато, адже кожен фермер може запропонувати свій крафтовий  продукт, виготовлений за унікальною технологією. Ці продукти можуть бути родзинкою багатьох туристичних маршрутів Закарпаття та стати основою для створення нових туристичних локацій, як Тячівщини, так і області в цілому.
 

Фахівці агропромислового розвитку області пропонували фермерам зареєструвати свої господарства для того, аби отримувати дотації від держави, а згодом стати учасниками системного збуту продукції, і таким чином бути гарантами якості своїх продуктів.

Заслухано було також пропозиції та зауваження фермерів та виробників сільськогосподарської продукції, які будуть враховані при написанні обласних Програм розвитку з питань туризму та підтримки тваринництва.