Дитячі садки знову працюють, щоправда з новими правилами (ВІДЕО)

  • 716

Фото без опису

У Вільховецькій громаді  після тривалої карантинної паузи, через COVID-19, знову запрацювали дошкільні навчальні заклади, щоправда з певними правилами і обмеженнями. Приводять малечу батьки у захисних масках, дітям вимірюють температуру і лише після цього вихователі ведуть їх до садка.

Міністерство охорони здоров’я України визначило правила, згідно яких повинні працювати дошкільні навчальні заклади.

Фото без опису

Олена Дочинець - керівниця Добрянського дошкільного навчального закладу з середини розповідає, про карантинні умови роботи дитячого садка:


 

Олена Дочинець - керівник Добрянського ДНЗ.

У нас станом на 9 годину 33 дітей, найбільше дітей у середній групі - 13 дітей. 

Згідно положення, ми стараємося дотримуватися всіх тих норм, що нам рекомендують. Вихователі зранку приймали дітей надворі і медсестра одночасно міряє температуру. Всі діти здорові, температура дітей, які прийшли в садок 36,6, 36,7, 36,5, що діти в садочок прийшли всі здорові.

 

 Та й у  громаді наразі ситуація із захворюванням на COVID-19  - спокійна. Головний лікар Вільховецького Центру первинної медико-санітарної допомоги  - Василь Бібен прокоментував.

 

За період карантину виявлено 8 хворих на COVID-19, 

6 - госпіталізовано;

 2 - проліковані вдома;

Наразі всі 8 виздоровіли, після перебігу хвороби двічі пройшли ПЛР-перевірку, обидва рази тест показав негативний результат. Тож наразі всі здорові, підозр на захворювання також немає, - зазначив лікар.


 

Марина Голубка працює стоматологом, тож за час, коли садки були закриті маленького Женю залишала на бабусь, однак в перший день роботи привела сина до садка і налаштована позитивно.

 

Марина Голубка - мама

Не боюся, немає другого виходу, треба на роботу. 

 

 Дошкільні навчальні заклади засобами захисту забезпечені та чекають на своїх маленьких відвідувачів.