Ти можеш допомогти створити простір для дітей з обмеженими можливостями!(ВІДЕО)

  • 1307

           ІНКЛЮЗИВНИЙ ХАБ - це адаптований простір в самому центрі нашої громади, де діти з інвалідністю і їх батьки зможуть реалізовувати свої "особливі" потреби, щоб повноцінно жити, розвиватися і брати участь у житті громади. Бо те, що для тебе і мене є непомітним, для людини з інвалідністю є серйозною перепоною: пандус для людей на візку, куток усамітнення для дитини з аутизмом, вчасно прийнята їжа для інсулінозалежних... Для когось ці прості речі важливі, як повітря! Трохи коштів, ваших небайдужих сердець та наших працьовитих рук, - і наші "особливі" дітки і їх батьки не обмежуватимуть себе, бо матимуть можливість задоволення найпростіших потреб.

Фото без опису

 

https://biggggidea.com/project/inklyuzivnij-prostir-hab-dlya-osoblivihditej-i-batkiv/

 

 

 

            ВГОЛОС, про потрібні речі, про які не прийнято говорити:

- адаптований туалет для людей з ДЦП та аутизмом, де можна скористатися поручнями, біде, адже більшість із них використовують памперси;

- адаптована кухня для швидкого підігріву і формування навичок самообслуговування, бо багато з них на спеціальних погодинних дієтах;

- адаптована зона відпочинку для: культурного спілкування, релаксації, усамітнення при перевтомі, соціалізації та розвитку особистості дитини, взаємодії батьків між собою, доступ батьків до інтернет - простору під час занять у дітей, бо часто ці сім'ї потрапляють в інформаційну тюрму через потребу весь час наглядати за дитиною.

Що маємо?

      Команду фахівців комунальної установи "Вільховецький ІРЦ", які знають потреби цих дітей і щодня надають професійну допомогу дітям з інвалідністю та їх батькам в межах своїх повноважень. (Це - психолог, дефектолог, вчитель лікувальної фізкультури та логопед).

         Небайдужу громадськість, що сприяє інформуванню про потреби людей з інвалідністю та їх підтримці. Зокрема, залучаємо молодь з інвалідністю до молодіжної ради нашої ОТГ та члени молодіжної ради ведуть волонтерську роботу з дітьми Вільховецького інклюзивно-ресурсного центру ( ІРЦ). 

        Є приміщення КУ " Вільховецький ІРЦ" для дітей з особливими освітніми потребами (кімнати 0,1,2,5 на плані) в центрі ОТГ, яке відремонтоване коштами ОТГ і обладнане, завдяки освітній субвенції, кабінетами: логопеда, психолога, лікувальної фізкультури і не відремонтоване суміжне приміщення - 32 кв.м. ( кімнати 3, 4 на плані), поруч з бібліотекою, художньою та музичною школами, центром розвитку молоді, ЦНАПом (кімнати на проекті 6,7,8,9), що може, завдяки нам всім, перевтілитися в інклюзивний ХАБ!

       Також наш проект бере участь у Конкурсі Інфраструктурних грандів від House of Europe у номінації Великий краудфандинговий грант. ЗРОБІМО ВАЖЛИВЕ ДОСТУПНИМ!

        Щоб створити інклюзивний ХАБ є:

-приміщення в самому центрі ОТГ;

- підтримка засновника (Вільховецька ОТГ), що забезпечать роботи по проведенні каналізації, заміні вікон та ремонтні роботи, також оплачують інтернет-покриття;

- кошти державної субвенції, за які відбувається щомісячне фінансування педагогічних працівників даної комунальної установи;

- підтримка місцевих підприємців, що зможуть пожертвувати дрібні будівельні матеріали та посуд;

- команда фахівців, що сприятиме втіленню та підтримці у щоденній роботі даного проекту, співпрацю з батьками та їх дітьми.

А СПІЛЬНОКОШТОМ плануємо створити зоноване приміщення, зокрема:

-зону відпочинку: крісла-модулі - 5 шт; секції-сейфи для зберігання особистих речей; полички для книг і іграшок; адаптовані столики - 5 шт; портативні ноутбуки - 3 шт; система карооке з колонками - 1 шт; крісла-гнізда для усамітнення - 3 шт; м'яке покриття на підлогу;

-кухонну зону: адаптований кухонний куток; умивальник, індукційну плиту, холодильник мікрохвильовою піччю; стільці 4 шт і стіл - 1 шт.

А ми і надалі плануємо систематично використовувати створений інклюзивний хаб для добра громади, згодом адаптовувати літній майданчик біля нього та робити доступним навколишній простір для повноцінного життя!