Нове затишне приміщення Добрянської  амбулаторії - відкрито!

  • 475

Фото без опису

 

У с. Добрянське Вільховецької ОТГ, відкрите нове амбулаторне приміщення. Естетичні чекальні  та облаштовані затишні кабінети: дитячий, долікарський кабінет і реєстратура, лабораторія загальних аналізів, денний стаціонар на 4 ліжка та приймальний кабінет сімейного лікаря. Біля кабінету лікаря вистроїлася черга пацієнтів на прийом, бо у добрянській Амбулаторії загальної практики сімейної медицини він один.

 

 

 

Фото без опису

 

Іван Токар - лікар з понад 40-річним стажем, користується попитом серед пацієнтів. Про це свідчить найбільша кількість укладених договорів із пацієнтами.  Сімейний лікар каже, що естетичний вигляд медичного закладу вже покращено, тож зараз працюють над тим, аби атмосфера була затишною, а ставлення медичного персоналу до пацієнтів - позитивне.

 

В оновленій добрянській Амбулаторії загальної практики сімейної медицини можна пройти медогляд сімейного лікаря, зробити загальні аналізи, кардіограму, тест для виміру кількості глюкози у крові, ларингоскопію та отримати медичні послуги у денному стаціонарі.  

 

Фото без описуГолова Вільховецької ОТГ Михайло Цірик розповів, що Добрянська амбулаторія вже 20 років ділила на двох одне приміщення з дитячим садком. Це унеможливлювало відкриття нових потрібних груп у ДНЗ, а медичний заклад знаходився на другому поверсі, тож для людей похилого віку  - це завдавало зайві незручності.

“Нами було прийнято рішення про зміну юридичної адреси для того, аби перенести амбулаторію на перший поверх адміністративної  будівлі. Для цього було виділено біля 600 тис. грн. Цим коштом проведений капітальний ремонт приміщення, кабінети облаштовані потрібними меблями, закуплена оргтехніка, оновлена система опалення та створений денний стаціонар” - каже голова Вільховецької громади.

Сімейний лікар розповів потреби амбулаторії для надання ширшого спектру медичних послуг: це і аналізатор для виміру холестерину, гемоглобіну, біохімію крові, та глюкози, спірограф - для виміру головних функцій легень людини, прилад для дрібної хірургії,  очний тонометр, який дозволятиме виявляти глаукому на ранніх стадіях та дефібрилятор - для оживлення людей при клінічній смерті. Тож медичні послуги на стадії розвитку. Загалом лікар реформами у медичній сфері задоволений і переконаний, що там, де керівництво  зацікавлене у позитивних змінах - вони є.

Стоячи у черзі, пацієнти між собою, теж обговорюють покращення та  радіють змінам у рідному селі, а це - головний показник.