Любов до України прищеплюється з дитинства - Декада української писемності та мови у Вільховецькій школі

  • 602

Фото без опису

2 тижні свята української писемності та мови пройшли у Вільховецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів починаючи з 5 до 16 листопада. Конкурси, тематичні виставки малюнків, стінгазет, української літератури, диспути, мовознавчі турніри, наукові конференції, концертні програми та навіть проведення І етапу відомого Міжнародного Конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика, - все це в рамках Декади української писемності та мови.

 

Мар’яна Бочик - голова методичного об’єднання Вільховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів розповідає, що особливо діти люблять змагання, брати участь у постановках українських гуморесок, декламувати вірші та співати пісні.

 

“Двотижневий захід української писемності та мови - це прекрасна можливість прищепити дітям любов до української мови та виявити таланти. Так до прикладу,  учениця 11-Б класу Чонка Євгенія, пише проникливу прозу на теми сенсу людського буття”, - каже педагог.

 

Фото без опису

Сьогодні важливо усвідомлювати, що українська мова - це не просто засіб вербального спілкування. “Мова - це серце  народу: гине мова - гине народ” - сказав Іван Огієнко. Його слова нині підтверджує і статистика: згідно даних пошукової системи «Yandex» у 2010 р. найбільша частка запитів українською мовою була в Тернопільській області, найменша — в Криму, і вже у 2014 році Крим був від’єднаний від України і приєднаний до Російської Федерації. Тож, майбутнє української держави за дітьми, які добре володіють і люблять свою мову.