Важко визначитися з сімейним лікарем? Коротке резюме лікарів Вільховецької ОТГ

  • 998

 

Фото без описуНова медична реформа дає більше можливостей пацієнтам саме у праві вибору свого сімейного лікаря. Пацієнт сам обирає лікаря, який буде супроводжувати його діагностування та лікування, адже за новою реформою - гроші “ходять” за пацієнтом. І пацієнт, у разі не отримання якісної медичної послуги,  має право розірвати договір із сімейним лікарем та переукласти його з іншим лікарем сімейної медицини. Відтепер заробітна плата лікаря напряму залежатиме від якості та інтенсивності його роботи, а не від ставки та вислуги за роки. Тож такий стан речей дозволить покращити якість роботи лікаря - передбачають автори реформи.    

У Вільховецькому Центрі первинної медико-санітарної допомоги реформа стартувала ще з початку року. Її наслідком стали добре обладнані  сільські амбулаторії, відкриття денного стаціонару при Вільховецькій амбулаторії. Незабаром відбудеться відкриття нової амбулаторії у с. Добрянське, яку перенесли до нової будівлі. Також будується амбулаторія у с. Вільхівчик. Та поки вирішується технічна сторона питання, перед лікарями поставлене завдання підписати декларації із своїми пацієнтами. Декларація - це договір між пацієнтом і лікарем про надання останнім медичного супроводу.  “Однак, підписана декларація - це не тільки нова формальність, - каже головний лікар Добрянської АЗПСМ Іван Токар, - Тепер я відповідаю за цих людей і за якість наданої їм послуги”.

Для того, аби підписати декларацію, потрібно обрати для себе сімейного лікаря. Найкраще - це якщо ви знаєте хорошого фахівця, і залишились задоволені його роботою. Також ви можете обрати  лікаря, який підходить вам географічно. На сьогодні у Вільховецькій ОТГ працюють 6 сімейних лікарів, з якими можна підписати декларації. До вашої уваги ми підготували коротку ознайомчу інформацію про лікарів Вільховецької громади:

 

Фото без опису

“Можеш? - допоможи! Не можеш? - не нашкодь!” - таким гаслом керується головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Вільховецької ОТГ.

Василь Васильович Бібен - 1960 року народження. Народився і виріс у с. Вільхівці. Закінчив Запорізький медичний інститут за спеціальністю  лікувальна справа.

Почав свою лікарську діяльність у 1985 р. у  Сумській обласній лікарні. Там працював на посаді лікаря-фтизіатра.

З 1986 р. працював лікарем-терапевтом у лікарська амбулаторії с.Вільхівці-Лази.

З 1989 р.  працював у Вільховецькій амбулаторії на посаді головного лікаря.

У 2004 році отримав сертифікат лікаря сімейної медицини.

З 2018 року очолює Центр первинної медико-санітарної допомоги Вільховецької об’єднаної територіальної громади.


 

Фото без опису

 

Маріанна Василівна Габор  - народилася 1962 р. у с. Вільхівці. Закінчила Ужгородський  державний університет - спеціальність: лікар-педіатр.

Свій стаж роботи лікаря-педіатра розпочала у Хустській районній лікарні з 1986 р. У Вільховецькій амбулаторії працює з 1987 року.

У 2004 р. Маріанна Габор отримала сертифікат лікаря сімейної медицини і каже, що для неї, як лікаря, важливо приносити  своєю діяльністю добро і здоров’я людям.

 

 

 

 

Фото без опису

Марія Юріївна Бібен народилася  1962 року у с. Стеблівка Хустського р-ну.  

У 1987 р. закінчила Ужгородський державний університет за спеціальністю лікувальна справа.

В 1988 р. працювала у Тячівській центральній райлікарні  лікарем відділення забору крові. В 1990-му році прийнята на посаду лікаря-терапевта Вільховецької амбулаторії.

З 2001 року Марія Бібен отримала вищий рівень кваліфікації сімейного лікаря.

Вважає, що  головне в роботі лікаря - не нашкодити!

 

 


 

 

Фото без опису

Іван Іванович Токар народився у 1954 р. у с. Вільхівці. У 1977 закінчив Ужгородський державний університет.  Почав свою діяльність, як лікар-фтизіатр у Рахівській районній лікарні.

З 1979 р.завідувач лікарська амбулаторії с. Вільхівці.  

З 1998 р. працює головним лікарем Добрянської АЗПСМ.

Наразі має кваліфікацію сімейного лікаря і є лідером серед лікарів Вільховецької ОТГ по кількості підписаних декларацій із пацієнтами - біля 1800 договорів.

У своїй професійній діяльності керується девізом: Менше спати - більше працювати!

 

 

 

 

Фото без опису

 

Тамара Василівна Бібен - 1990 р.н.  У 2013 р. закінчила Ужгородський національний університет. Одразу після навчання працювала у Тячівському районному Відділі охорони здоров’я.  

З 2015 року працювала сімейним лікарем у Вільховецькій АЗПСМ, а в 2016р. переведена на роботу до Вільховецько-Лазівської лікарської амбулаторії.

З 2016 р. виконує обов’язки головного лікаря Вільховецько-Лазівської АЗПСМ.

Тамара Бібен вважає, що можливість допомагати іншим - це найбільший дар небес.

 

 

 

 

Фото без описуВолодимир Михайлович Колочавин народився у 1957 р. у  с. Новобарово, Тячівського району.

У 1976 р. закінчив Виноградівське медичне училище за спеціальністю фельдшер.

З 1976 р.  очолював фельдшерсько-акушерський пункт у с. Вільхівчик.

З 1978 р. призначений на посаду фельдшера швидкої допомоги Тячівської ЦРБ.

1985 р. закінчив Кримський медичний інститут м. Сімферополь і здобув спеціальність лікаря-педіатра.

З 1986 працював  на посаді лікаря-педіатра у  Стальновській амбулаторії, АР Крим.

Починаючи з 1988 р. працював лікарем-педіатром при  амбулаторії с. Широкий Луг, Тячівського району.

З 1989 р. працює лікарем-педіатром у лікарській амбулаторії с. Вільхівці-Лази.

З 2005 р. отримав сертифікат  сімейного лікаря. Вважає що для лікаря головне -  поставити правильний діагноз та призначити оптимальне лікування, використовуючи мінімальну кількість медикаментів.

 

Нагадуємо: для підписання угоди з лікарем знадобляться наступні документи: ваш паспорт та ідентифікаційний номер. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) одного з її батьків або опікунів.

Тож, якщо ви вже визначилися з лікарем, не гайте часу для підписання декларації, адже у нього може просто не залишитись місць для нових пацієнтів. Лікар може відмовити вам у підписанні декларації, якщо він уже набрав максимально рекомендовану кількість пацієнтів: сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт – 2 000, педіатр – 900. Однак, будьте певні, що без медичної допомоги не залишиться ніхто, адже це питання контролюватиме Національна служба здоров’я України.