Нова українська школа: замість крейди в руках  вчителя - багато наочності

  • 320

Фото без опису

Колись крейда в руках вчителя - це був, чи не єдиний, спосіб унаочнення інформації для учнів. Звичайно більш ідейніші педагоги самотужки намагалися спасати ситуацію “старої” системи освіти і придумували методи, як заохотити дітей до навчання, а сам процес -  зробити цікавим. Та сьогодні освітня реформа “Нової української школи” запроваджує нову систему освіти, за якої всі вчителі мають вже готову креативну програму для застосування її з учнями.

Марія Єфремівна Шафар - вчитель 1-Б класу Вільховецько-Лазівської загальноосвітньої школи розповідає, що працює з дітьми вже 45 років і так легко, як зараз, не було ніколи: “Я так легко працюю з цими дітьми, бо є з чим працювати. Діти граються, співають, рухаються і заодне вчаться - їм дуже цікаво”.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Загалом у Вільховецько-Лазівській ЗОШ є 2 перших класи і один приселковий у Ділу. Коштом Вільховецької ОТГ сучасно обладнані всі перші класи: постелений ламінат, замінені меблі та наданий дидактичний матеріал.  Вчителі доклали зусиль, аби обладнати всі 8 осередків для розвитку дітей:

  1. Центр тиші.

  2. Моя бібліотека.

  3. Дослідницький осередок.

  4. Ігровий осередок.

  5. Інформаційний осередок.

  6. Осередок вчителя.

  7. Музичний осередок

  8. Ранкова зустріч.

Фото без описуФото без опису

Тож, в освітньому середовищі (так називається клас у Новій українській школі) затишно, цікаво та весело. А від нового навчального процесу, задоволення отримують не тільки учні, але і вчителі та батьки, останні доречі самі виявили ініціативу і закупили для своїх дітей канцелярські скриньки.

Фото без опису

 Напевно успіх нововведень і вимірюється рівнем їх всебічної підтримки. Хочеться, аби Україну спіткали саме такі реформи, які б мали підтримку її громадян, та врешті несли позитивний ефект для населення.