Святкування Дня Вільховецької об'єднаної територіальної громади

  • 424

16 вересня Вільховецька об‘єднана територіальна громада відсвяткувала свій третій День народження. Фанфари, пісні, танці, голубці, атракціони, ярмарок, народні артисти та врешті феєрверк - все свідчило про свято. Люди різного віку прийшли на захід, аби відзначити  День рідного краю.

 

Голова об‘єднаної територіальної громади Михайло Цірик привітав громаду та розповів про останні досягнення. Саме Вільховецька громада, згідно Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», була першою сільською громадою об’єднаною на території Закарпатської області. За цей короткий час вона увійшла у десятку кращих об‘єднаних територіальних громад України у рейтингу темпів зростання власних доходів бюджетів,  згідно до висновків експертів Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні. 

 

Протягом звітного року на території громади впроваджена освітня реформа «Нової української школи». Для першокласників обладнані сучасні класи. Вільховецька ОТГ, першою в області, отримала ліцензію на надання первинної медичної допомоги. А вже в жовтні у с. Вільхівці запрацює Центр надання адміністративних послуг, що дасть змогу отримувати українські та закордонні паспорти, безпосередньо, на території своєї громади.

                 

Священнослужителі різних конфесій привітали громаду зі святом та звернулися із духовною настановою до присутніх. Загалом, молилися про єдність, мир, добробут та братерську любов свого народу.

 

Фото без описуТворчі дитячі колективи дошкільних, шкільних та позашкільних навчальних закладів громади та ансамбль “Вишиванка”  підготували пісні, танці та гуморески. На території Вільхівського стадіону Арена Парк, свято не тільки було чутно завдяки звукам українських народних і естрадних пісень - тут пахло святом, бо Вільховецькі господині приготували біля 20 видів голубців та інші кулінарні смаколики за стародавніми рецептами. Працівники дошкільних та шкільних закладів змагалися за титул найсмачніші голубці.  У конкурсі  найвідомішої закарпатської страви перемогла Лазівська ЗОШ. До кожної страви вони придумали не тільки назву, але і охарактеризували свої блюда поетичними рядками:

Подивіться на столі є в нас різні голубці:

І квасненькі, й солоденькі,із м’ясцем та й із сальцем,

Та й із хрону, з винограду, із перцю, з баклажану,

Із грибами, і з мукою і милайною крупою.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Увечері святковий концерт пройшов за участі народних артистів та учасників вокального шоу “Голос країни” Івана Пилипця, Антона Копитіна, Івана Поповича та гурту “Марина і компанія”. Разом з вільховецькою аудиторією  вони жартували, співали, робили селфі та надихали любити свою батьківщину.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без описуНа завершення концерту, небеса запалали від вогнів святкового феєрверку.

 

Для вільхівчан День громади - це не просто масові гуляння - це день, коли історія постає в сьогоденні, традиції оживають, світле майбутнє стає ближчим, а любов до рідного краю переповнює серця.