День соборності України у Вільховецькій ЗОШ І-ІІІ ст.

  • 450

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить.

Нам берегти тебе, Соборну і єдин

І нам твою історію творить!

Багато століть український народ виборював свободу, незалежність та державність. Історія залишила нам у спадок знакові події цієї боротьби, які підкреслюють волелюбність українського народу, його прагнення до незалежності. Однією з таких подій, яка є прикладом незламного духу нашого народу, є день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 22 січня 1919 року, який офіційно визнано Днем Соборності та Свободи України. Це стало єднанням східних та західних українських земель, народженням єдиної незалежної соборної держави. Поняття соборності України полягає не тільки в незалежності, територіальній цілісності та неподільності її території, а й в єдності духу, ідеї та прагнень українського народу.

З нагоди цього свята, 24 січня у Вільховецькій ЗОШ I-III ступенів , була випущена газета «Соборна мати Україна – одна для всіх як оберіг»,а також проведена вчителем історії Гапчук М.М. учнівська конференція на тему « Обставини та історичне значення проголошення Злуки УНР та ЗУНР».

        Хотілося б, щоб ми пам’ятали дні пов’язані зі встановленням державності нашої України, були гідними, продовжувачами справи борців за волю й незалежність України.